4 jaja
4 žlice vruće (ne kipuće vode)
125 g šećera
1 vanilin šećer
75 g pšeničnog brašna
25 g škrobnog brašna (gustina)
25 g kakaa
1 žlica praška za pecivo
Sastojci za nadjev:
3 velika listića bijele želatine
600 g slatkog vrhnja
1 žlica šećera
1 vamilin šećer
250 g voćne kaše od višanja
Sastojci za ukrašavanje:
25 g mliječne čokolade
25 g bijele čokolade
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180° C . Jaja i vruću vodu pjenasto izmješajte mikserom, na največoj brzini 1 minutu. Šećer i vanilin šećer pomješajte te postepeno sipajte u smjesu (1 minutu). Sve zajedno još miksajte 2 minute.
Brašno pomješajte sa gustinom, kakaom i praškom za pecivo. 1/2 prosijte u smjesu od jaja pa kratko mješajte na najmanjoj brzini. Zatim dodajte preostalu polovicu te još kratko mješajte na najmanjoj brzini. Tijesto ulijte u lim (30 x 40) kojeg ste obložili papirom za pečenje. Peći oko 10 minuta na temperaturi od 200° C.
Pečeni još vrući biskvit odmah izvrnite na čist papir za pečenje prethodno posut šećerom. Papir za pečenje na kojem se pekao premažite hladnom vodom, te oprezno, ali brzo, skinite papir. Biskvit savijte sa papirom koji je pošećeren te ostavite da se ohladi. Za nadjev pripremiti želatinu po uputama. Istisnite želatinu i zagrijte je dok se ne rastopi. Ostavite se da se malo ohladi. Slatko vrhnje i šećer stucite pa lagano umješajte u mlaku želatinu. Roladu oprezno odmotajte i premažite sa šlagom. Voćni nadjev (odvojite žlicu sa strane) za ukrašavanje. Oprezno nanesite na šlag. Savijte biskvit. Premažite je šlagom što je ostalo i ukrasite s pomoću nazubljene lopatice za tijesto. Preostali voćni nadjev nakapajte po roladi (oprezno). Roladu ohladiti. Roladu prije posluživanja pospite narbanom mliječnom čokoladom i bijelom naribanom čokoladom.
Savjet:
U vrhnje dodati malo trešnjevače ili njome natopiti biskvit.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Ovaj recept dosta me podsjeća na jedan izlet na kojem sam bio u Wienu (Beču). Tamo sam dobio nešto slično tome, pa sam kao temelj ovog recepta uzeo Schwarzwaldsku tortu. Recept nije isti, zato probajte, napravite i ocjenite :)
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice vruće (ne kipuće vode)
- 125 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 75 g pšeničnog brašna
- 25 g škrobnog brašna (gustina)
- 25 g kakaa
- 1 žlica praška za pecivo
Sastojci za nadjev:
- 3 velika listića bijele želatine
- 600 g slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera
- 1 vamilin šećer
- 250 g voćne kaše od višanja
Sastojci za ukrašavanje:
- 25 g mliječne čokolade
- 25 g bijele čokolade
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180° C . Jaja i vruću vodu pjenasto izmješajte mikserom, na največoj brzini 1 minutu. Šećer i vanilin šećer pomješajte te postepeno sipajte u smjesu (1 minutu). Sve zajedno još miksajte 2 minute.
Brašno pomješajte sa gustinom, kakaom i praškom za pecivo. 1/2 prosijte u smjesu od jaja pa kratko mješajte na najmanjoj brzini. Zatim dodajte preostalu polovicu te još kratko mješajte na najmanjoj brzini. Tijesto ulijte u lim (30 x 40) kojeg ste obložili papirom za pečenje. Peći oko 10 minuta na temperaturi od 200° C.
Pečeni još vrući biskvit odmah izvrnite na čist papir za pečenje prethodno posut šećerom. Papir za pečenje na kojem se pekao premažite hladnom vodom, te oprezno, ali brzo, skinite papir. Biskvit savijte sa papirom koji je pošećeren te ostavite da se ohladi. Za nadjev pripremiti želatinu po uputama. Istisnite želatinu i zagrijte je dok se ne rastopi. Ostavite se da se malo ohladi. Slatko vrhnje i šećer stucite pa lagano umješajte u mlaku želatinu. Roladu oprezno odmotajte i premažite sa šlagom. Voćni nadjev (odvojite žlicu sa strane) za ukrašavanje. Oprezno nanesite na šlag. Savijte biskvit. Premažite je šlagom što je ostalo i ukrasite s pomoću nazubljene lopatice za tijesto. Preostali voćni nadjev nakapajte po roladi (oprezno). Roladu ohladiti. Roladu prije posluživanja pospite narbanom mliječnom čokoladom i bijelom naribanom čokoladom.
Savjet:
U vrhnje dodati malo trešnjevače ili njome natopiti biskvit.