Spaghetti
Sastojci:
- češnjak
- ljuta paprika
- pelati iz konzerve
- peršin
- maslinovo ulje
- 500 gr špageta
Priprema:
Na malo maslinovog ulja popržit nekoliko sitno narezanih režnjeva češnjaka.
Kad češnjak postane staklast dodati ljutu papriku (bilo da je riječ o domaćim sušenim faferonima ili o peperoncino paprikama).
Kad se smjesa počne zgušnjavati uliti tekuću rajčicu ili guljenje pelate. Još kratko kuhati uz stalno miješanje dok ne postane kompaktno.
Na kraju posipati s peršunovim listom sitno sjeckanim. Zasoliti prema želji. Tijesto može biti bilo koje, osobno preferiram spaghette, ali nije uvjet.
Kuhate ga na sljedeći način:
Tako da u lonac s vodom ulijete malo maslinovog ulja i stavite malo soli. Kad voda proključa stavite tjesto, te promješate. Tijesto se kuha ovisno o vrsti (vremenski mislim), ali najbolje je da tjekom kuhanja povremeno vilicom izvadite komadič tijesta te sami probate da li je dovoljno kuhano. Ne smije se prekuhati, mora zadržavati određenu tvrdoću, a opet mora biti kuhano. Kad to postignete tijesto procjedite i isperite hladnom vodom. Tako da postignete al dente (idealno kuhano). Možete koristiti kad jelo servirate parmigiano (parmezan) ili ne. Opet sve stvar ukusa.
Dobar tek!
- Vaše oznake (tagovi): tjesetenina
- Sastojci: voda / sol / sok od rajčice ili guljeni pelat / peršunov list / maslinovo ulje / feferoni sušeni / češnjak