Pišinger torta

Autor: Dajana Jurisic   (palac x 1835) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 cijela jaja 2 žumanca 300 g šećera 150 g čokolade 300 g maslaca sok 1 limuna Priprema kreme: Jaja, žumanca, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa šednjaka i stavite je hladiti. Zatim pjenasto izmiješajte maslac i dodajte ohlađenu kremu i limunov sok. Kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu. Kada kremu potrošite, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite gore dasku, utege ili teže knjige te ostavite pod tim optrećenjem nekoliko sati, a zatim stavite u nladnjak. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom ocaklinom i narežite na kocke ili ploške. Sastojci za čokoladnu ocaklinu složeniju: 3 žlice vode 3 žlice šećera u prahu 100 g čokolade 80 g maslaca ili margarina Priprema: Vodu, šećer i čokoladu otopite na niskoj temperaturi, najbolje na pari, jer ne smije kipjeti. Glatko je izmiješajte i u vruću smjesu posptupno umiješavajte listiće maslaca. Kolač prelijte još toplom ocaklinom. Sastojci za čokoladnu ocaklinu jednostavniju: 100 g čokolade 2 žlice slatkoga vrhnja Priprema: U omekšalu čokoladu dobro umiješajte kipuće vrhnje, pa prelijte tortu. Nije naodmet.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 4 cijela jaja
  • 2 žumanca
  • 300 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 300 g maslaca
  • sok 1 limuna

Priprema kreme:

Jaja, žumanca, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa šednjaka i stavite je hladiti. Zatim pjenasto izmiješajte maslac i dodajte ohlađenu kremu i limunov sok. Kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.
Kada kremu potrošite, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite gore dasku, utege ili teže knjige te ostavite pod tim optrećenjem nekoliko sati, a zatim stavite u nladnjak. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom ocaklinom i narežite na kocke ili ploške.

Sastojci za čokoladnu ocaklinu složeniju:

  • 3 žlice vode
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 100 g čokolade
  • 80 g maslaca ili margarina

Priprema:

Vodu, šećer i čokoladu otopite na niskoj temperaturi, najbolje na pari, jer ne smije kipjeti. Glatko je izmiješajte i u vruću smjesu posptupno umiješavajte listiće maslaca. Kolač prelijte još toplom ocaklinom.

Sastojci za čokoladnu ocaklinu jednostavniju:

  • 100 g čokolade
  • 2 žlice slatkoga vrhnja

Priprema:

U omekšalu čokoladu dobro umiješajte kipuće vrhnje, pa prelijte tortu.
Nije naodmet.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)