Pišinger torta
Sastojci:
- 4 cijela jaja
- 2 žumanca
- 300 g šećera
- 150 g čokolade
- 300 g maslaca
- sok 1 limuna
Priprema kreme:
Jaja, žumanca, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa šednjaka i stavite je hladiti. Zatim pjenasto izmiješajte maslac i dodajte ohlađenu kremu i limunov sok. Kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.
Kada kremu potrošite, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite gore dasku, utege ili teže knjige te ostavite pod tim optrećenjem nekoliko sati, a zatim stavite u nladnjak. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom ocaklinom i narežite na kocke ili ploške.
Sastojci za čokoladnu ocaklinu složeniju:
- 3 žlice vode
- 3 žlice šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca ili margarina
Priprema:
Vodu, šećer i čokoladu otopite na niskoj temperaturi, najbolje na pari, jer ne smije kipjeti. Glatko je izmiješajte i u vruću smjesu posptupno umiješavajte listiće maslaca. Kolač prelijte još toplom ocaklinom.
Sastojci za čokoladnu ocaklinu jednostavniju:
- 100 g čokolade
- 2 žlice slatkoga vrhnja
Priprema:
U omekšalu čokoladu dobro umiješajte kipuće vrhnje, pa prelijte tortu.
Nije naodmet.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: jaja / limunov sok / margarina / maslac / oblatne / vode / vrhnje