Mali savjeti velika pomoc

7 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika kana's
Offline
Pridružen/a: 20/01/2012
Mali savjeti velika pomoc

Evo nekoliko savjeta koji bi nam mogli koristiti u kuhinji i uopće u domaćinstvu:

RASTRESENO TJESTO

ako želite da vam je tjesto rahlo zamjesite ga sa prokuhanom mlakom vodom

ZAGORJELO POSUĐE

najlakše ćete očistiti ako navlažite dno i pospete ga praškom za pecivo pa pustite da odstoji

DA VAS LUK NE PEČE

da ne bi plakali dok režete luk ostavite ga 1h prije rezanja u zamrzivaču

Eto od mene za sada toliko pozivam i ostale članove da daju svoj doprinos u vidu savjeta koji ce koristiti i novim i starim kuharima, uvjek možeš nešto novo naučiti

Slika korisnika kasaba's
Offline
Pridružen/a: 30/01/2012

evo da se i ja po prvi put pridruzim sa mojim savjetima nadam se da si to tako zamislila ?

Bjela vina se piju uz svijetlo meso---perad, teletinu ,ribu ,jela od jaja tjesta i krompira i treba da se rashlade na 10-12stupnjeva.

crna i roze vina piju se uz tamno meso ---govedinu ,divljac,dimljeno meso ,gulas ,sir i jako zacinjena jela.Pozeljna temperatura je od 16 -18 stupnjeva .
:\"> ;;)

JUHA ce biti manje masna ako je procedimo kroz gustu gazu koju smo prvo namocili u hladnu vodu i dodali kocku leda na sredinu .Led pokupi masnocu.
toliko za sad i od mene :H

Slika korisnika kana's
Offline
Pridružen/a: 20/01/2012

da tako sam zamislila i hvala na ovim savjetima eto bas nisam znala ovo za masnu juhu . :H

evo jos nekih savjeta
1 AKO persin umocimo u vrelu vodu lakse ce se seckati a i daje bolji miris
2 ZAMRZNUTO voce preliti sa vrelom vodom i secerom u toku odmrzavanja da zadrzi svoju boju.

pozdrav savjetodavcima >:D<

Slika korisnika kana's
Offline
Pridružen/a: 20/01/2012

PRAVILNA ISHRANA
Kad govorimo o pravilnoj ishrani razgovor se obicno svodi na:"Jedite sirovo ,sto manje termicki obradjeno ,jedite ne modifikovano ,ili ne GM ,i sa tim se slazem ali samo donekle.
JA mogu da jedem ne modifikovano, ne GM ,ne termicki obradjeno ali Ja kao pojedinac i moji bliznji ,i to jednostavno zato sto zivim na selu ,obradjujem svoj vrt ,hranim svoju stoku i zivinu pa ipak ne usudim se da kazem kako zivim potpuno zdravim zivotom . Zamislite ljude u milijunskom gradu, koje na trznicama mame prodavci jabuka salata,jagoda ili boze me sacuvaj banana i lubenica iz esp.dakako svijeze ubranih
,...A svi oni lice na prodavace iz bajke "Snjeguljica" .
Naivni ,pokorni gradjanin klima glavom i kupuje ,kupuje, kupuje, diveci se pri tom jabuci RUMENOJ ko ruza ,a ne ko ona tamo sa sela sva PIKAVA i PISIVA , pa se zgraza nad crvima sto po njoj vrte slasno papajuci
.....Mogla bih ovako u nedogled ,ali necu.
Zapocela sam ovu temu da bih sa Vama podjelila ono cemu su me moje bake,tete i strine naucile ok su me pripremale za "DOBRU DOMACICU " .

MESO -- sa mesa treba skinuti masne naslage ,a sa ribe i zivine kozu ,jer se u njima nagomilavaju pesticidi i druga hemijska jedinjenja koriscena u poljoprivredi kao zastita.

POVRCE-- obavezno se pere u komadu ,tusiranjem ili trljanjem i moraju se ukloniti bjele peteljke jer sadrze ALKALOID koji izaziva deureju, mucninu i alerguju { salata ,blitva spinat ,klice krompira, paradajz zadebljali dio u sredini }

GRAH-- treba prokuhati i procjediti jer sadrzi u sebi Helijum koji izaziva nadutost i gasove =))
Nadm se da ce ovi moji savjeti nekome pomoci jer ako vec moramo jesti rumene jabuke ,ravnu mrkvu ne dulju od 20cm ,sve u vrstu ko jedan , bar da znamo zasto je ono drugo ""jadno ,pisljivo i krivo "bolje sladje i zdravije od ovih"' LJePOtaNA"".

EVO ovo ja zovem zdrava prehrana ,ili ti
SLIKE IZ RAJA

Pregled i dodavanje slikePrilogVeličina
emot103sunkica.gif
emot103sunkica.gif27.25 KB
DSC05875.JPG
DSC05875.JPG223.57 KB
P7080002.JPG
P7080002.JPG367.64 KB
Slika korisnika kasaba's
Offline
Pridružen/a: 30/01/2012

:p =)) =D> :crown:

Slika korisnika Šime zna's
Offline
Pridružen/a: 26/01/2012

Kod spajanja hrane i vina vrijedi načelo da ne postoji pravilo kod spajanja.

Prije više desetljeća, da ne kažem stotina godina gastronomski gledano jela su više manje bila jednostavnija, a i sama proizvodnja vina se svodila samo na "bijelo" i "crno". Danas je toliko nebrojeno sorti vina i etiketa - vrsta i stilova vina.

Ispravno bi bilo kombinirati odnosno uparivati stil vina sa stilom hrane - neovisno dali je crveno (ispravan naziv za crna vina) ili bijelo.

Primjerice, uz pečenu janjetinu izvrsno pristaje Cabernet Sauvignon ili Merlot - sve crna vina.

Uz fiš paprikaš smo navikli kušati graševinu, a ako ga niste probali sa Syrahom ne znate što propuštate.

Tematika je poprilično velika, evo ukratko....

Šime

Tecamilan
Slika korisnika Tecamilan's

Merlot sam probala i da izvrsno se slaze

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija