Ananas torta s kremom od jaja

Autor: Moela   (palac x 58068) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 žutanjka 5 žlica šećera 5 bjelanjaka 3 žlice brašna 1 žlica griza 4 žlice mljevenih oraha 1 omot praška za pecivo prstohvat soli Nadjev od jaja: 4 žutanjka 4 žlice šećera 4 žlice Gustina 2 dl mlijeka Nadjev od ananasa: 2 dl vode 2 dl soka od ananasa(iz konzerve) 4 žlice šećera 4 žlice Gustina (škrobnog brašna) 2 dl slatkog vrhnja (biljnog) 6 koluta ananasa Ukras: 2 banane 2 dl slatkog vrhnja (biljnog) 2 koluta ananasa   Priprema: Biskvit: Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka sa prstohvatom soli. Žutanjke i šećer mikserom miješajte dok krema ne postane bijela i rahla. Sameljite orahe. U smjesu od jaja postepeno dodavajte brašno, griz, mljevene orahe, a onda kuhačom umiješajte lagano snijeg. Na kraju umiješajte prašak za pecivo. Upalite pećnicu na 180 st. C. Na pek papiru iscrtajte krug po modelu kalupa za tortu, pa ga izrežite. Napravite još jedan. U kalup stavite papir i ulijte 1/2 smjese pa je pecite oko 20 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno. Oslobodite kalup prstena, pa prenesite tijesto na papiru na rešetku, neka se hladi. Postupak ponovite sa drugim dijelom tijesta. Ohlađene biskvite maknite s pek papira i svaki prerežite oštrim nožem na pola. Dobit ćete ukupno 4 kore. Nadjev od jaja: Pjenasto miješajte mikserom žutanjke i šećer dok smjesa ne pobijeli. Gustin razmočite u malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko zavrijte. Dodajte smjesu od jaja i Gustin pa miješajte dok se krema ne zgusne i postane sjajna. Ohladite. Nadjev od ananasa: Vodu i šećer zagrijavajte do vrenja. U sok od ananasa umiješajte Gustin. Spojite obje tekućine i na laganoj vatri miješajte dok se krema ne zgusne. Stavite hladiti. Istucite slatko vrhnje pa u njega umiješajte komadiće koluta ananasa. Sjedinite obje mase. Sada istucite slatko vrhnje i obilato premažite tortu sa svih strana, a vrh zagladite. Ukrasite komadićima ananasa. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)
Jedna od torti koja zahtjeva malo vise vremena, ali vjerujte, sav uložen trud se isplati.

Biskvit

  • 3 žutanjka
  • 5 žlica šećera
  • 5 bjelanjaka
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica griza
  • 4 žlice mljevenih oraha
  • 1 omot praška za pecivo
  • prstohvat soli

Nadjev od jaja:

  • 4 žutanjka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice Gustina
  • 2 dl mlijeka

Nadjev od ananasa:

  • 2 dl vode
  • 2 dl soka od ananasa(iz konzerve)
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice Gustina (škrobnog brašna)
  • 2 dl slatkog vrhnja (biljnog)
  • 6 koluta ananasa

Ukras:

  • 2 banane
  • 2 dl slatkog vrhnja (biljnog)
  • 2 koluta ananasa

 

Priprema:

Biskvit: Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka sa prstohvatom soli. Žutanjke i šećer mikserom miješajte dok krema ne postane bijela i rahla. Sameljite orahe. U smjesu od jaja postepeno dodavajte brašno, griz, mljevene orahe, a onda kuhačom umiješajte lagano snijeg. Na kraju umiješajte prašak za pecivo. Upalite pećnicu na 180 st. C. Na pek papiru iscrtajte krug po modelu kalupa za tortu, pa ga izrežite. Napravite još jedan. U kalup stavite papir i ulijte 1/2 smjese pa je pecite oko 20 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno. Oslobodite kalup prstena, pa prenesite tijesto na papiru na rešetku, neka se hladi. Postupak ponovite sa drugim dijelom tijesta. Ohlađene biskvite maknite s pek papira i svaki prerežite oštrim nožem na pola. Dobit ćete ukupno 4 kore.

Nadjev od jaja: Pjenasto miješajte mikserom žutanjke i šećer dok smjesa ne pobijeli. Gustin razmočite u malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko zavrijte. Dodajte smjesu od jaja i Gustin pa miješajte dok se krema ne zgusne i postane sjajna. Ohladite.

Nadjev od ananasa: Vodu i šećer zagrijavajte do vrenja. U sok od ananasa umiješajte Gustin. Spojite obje tekućine i na laganoj vatri miješajte dok se krema ne zgusne. Stavite hladiti. Istucite slatko vrhnje pa u njega umiješajte komadiće koluta ananasa. Sjedinite obje mase. Sada istucite slatko vrhnje i obilato premažite tortu sa svih strana, a vrh zagladite. Ukrasite komadićima ananasa.

Prosjek: 3.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Moela's

Ovo je prvi ili drugi recept kojeg sam objavila (malo poodavno) i nemam uopće opciju uređivanja, a kako vidim, pogriješila sam. Znači ovako: Na 1. koru ide pola smjese (kreme) od ananasa, prekrije se drugom korom koju se premaže sa kremom od jaja (kompletna smjesa). Po toj se kremi poslažu banane narezane na ploškice, prekrije se 3. korom, premaže se sa drugom 1/2 kreme od ananasa i prekrije 4. korom. Premaže se šlagom i ukrasi ananasom.Oprosti na propustu.

2
Slika korisnika Merima Selimbegovic's

šta sa ove dvije banane koje se spominju u receptu,hvala

3
Slika korisnika Merima Selimbegovic's

šta sa ove dvije banane koje se spominju u receptu,hvala

4
Slika korisnika Moela's

Ha, ha, ha..... ali nećeš, ne.... torta je jako lagana, nema ni grama maslaca/margarina ili sl.Ja si ne uskraćujem poslastice ali ih uglavnom (ma ne, svakako) jedem kao desert poslije ručka. Na večer ništa, između obroka ništa, tako da nemaš brige. Pozdrav Zlata i uživaj!

5
Slika korisnika Zlata Draženović's

Imat ću 100 kg...ali zbog ovakvih poslastica nije mi žao \\(^o^)/