Bečka torta

recepti_bez_slike
Biskvit:  8 žumanjaka  20 dag šećera  20 dag oraha  3 dag mrvica  rum  8 bjelanjaka  Krema:  18 dag maslaca  20 dag šećera u prahu  1 vanilin -šećer  2 žumanjka  6 dag čokolade  Priprema: Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom, umiješajte mljevene orahe, rumom natopljene mrvice i snijeg od bjelanjaka. Kalup namažite maslacem i posipajte mrvicama, pa izlijte masu i stavite peći u pećnicu na temperaturu od 185-200°C oko 40 minuta. Ohlađenu tortu izrežite na tri dijela i namažite kremom, zatim je pospite šećerom ili prelijte glazurom po želji. Krema: Izmiješajte pjenasto maslac, šećer, vanilin­šećer i postepeno dodajte žumanjke i rastopljenu čokoladu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+5)
Jednostavne namirnice, bez puno filozofiranja, recept mi dala sestričina koja je sigurno najbolja slastičarka u Zagorju. Kad radim popodne, obavezno idem u njezinu slastičarnu na kolač, ili na komadić Bečke torte, nigdje nije tako fina kao kod njih..Odnosno, prema njihovom receptu. Ostavljam vam da probate

Sastojci:

Biskvit: 

  • 8 žumanjaka 
  • 20 dag šećera 
  • 20 dag oraha 
  • 3 dag mrvica 
  • rum 
  • 8 bjelanjaka 

Krema: 

  • 18 dag maslaca 
  • 20 dag šećera u prahu 
  • 1 vanilin -šećer 
  • 2 žumanjka 
  • 6 dag čokolade 

Priprema:

Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom, umiješajte mljevene orahe, rumom natopljene mrvice i snijeg od bjelanjaka. Kalup namažite maslacem i posipajte mrvicama, pa izlijte masu i stavite peći u pećnicu na temperaturu od 185-200°C oko 40 minuta. Ohlađenu tortu izrežite na tri dijela i namažite kremom, zatim je pospite šećerom ili prelijte glazurom po želji. Krema: Izmiješajte pjenasto maslac, šećer, vanilin­šećer i postepeno dodajte žumanjke i rastopljenu čokoladu.

Prosjek: 4 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Laura's

Odlično!