Bečka torta
Jednostavne namirnice, bez puno filozofiranja, recept mi dala sestričina koja je sigurno najbolja slastičarka u Zagorju. Kad radim popodne, obavezno idem u njezinu slastičarnu na kolač, ili na komadić Bečke torte, nigdje nije tako fina kao kod njih..Odnosno, prema njihovom receptu. Ostavljam vam da probate
Sastojci:
Biskvit:
- 8 žumanjaka
- 20 dag šećera
- 20 dag oraha
- 3 dag mrvica
- rum
- 8 bjelanjaka
Krema:
- 18 dag maslaca
- 20 dag šećera u prahu
- 1 vanilin -šećer
- 2 žumanjka
- 6 dag čokolade
Priprema:
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom, umiješajte mljevene orahe, rumom natopljene mrvice i snijeg od bjelanjaka. Kalup namažite maslacem i posipajte mrvicama, pa izlijte masu i stavite peći u pećnicu na temperaturu od 185-200°C oko 40 minuta. Ohlađenu tortu izrežite na tri dijela i namažite kremom, zatim je pospite šećerom ili prelijte glazurom po želji. Krema: Izmiješajte pjenasto maslac, šećer, vanilinšećer i postepeno dodajte žumanjke i rastopljenu čokoladu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): torta / Bečka torta / torte i slastice / kolači s čokoladom
- Sastojci: vanilin šećer / šećer u prahu / šećer / rum / orasi / mrvice / maslac / jaja / čokolada
Odlično!