Buhtli s pekmezom
Najbolje buhtle na svijetu radi moja baka. Kad se samo sjetim kako smo jedva docekali da se ispeku i barem malo ohlade.....
Sastojci za tijesto:
- 1 kg oštrog brašna
- 7 dag kvasca
- 1 jaje
- 1 žlica masti ili 7 dag margarina
- 2 dl mlijeka
- 1 vanilin šećer
- Ribana limunova korica
- Sol
Nadjev:
- Marmelada od marelice ili šljiva
- Žumanjak za premaz
Priprema:
Kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna ostavite da se digne, zatim stavite u brašno i dodajte sve ostale sastojke. Tijesto zamijesite da bude glatko. Ostavite da se diže 1/2 - 1 sat. Razvaljajte, režite na kvadrate, punite pekmezom, savijte i stavite u namašten lim. Ostavite dizati 1/2 sata, premažite umućenim žumanjkom s malo šećera i pecite na umjerenoj temperaturi. Pečene posipajte mljevenim šećerom.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): buhtle / pekmez
- Sastojci: brašno / jaje / kvasac / limunova korica / margarin / marmelada od marelice / mlijeko / vanilin šećer