Čokoladni pereci
Kao mala bih uvijek sa jako raširenim očima gledala perece umočene u čokoladu u lokalnoj slastičarnici. Uskoro se i moja mama zaljubila u te slatke perece pa ih je počela doma peći.
Sastojci:
- 10 dag maslaca
- 8 dag šećera
- 12 dag brašna
- 2 dag kakaa
- 1 žumanjak
- 1 vanilin-šećer
- čokoladna glazura
Priprema:
Maslac i brašno dobro izmrvite, dodajte šećer, kakao, žumanjak i vanilin-šećer, pa umijesite prhko tijesto. Ostavite kratko vrijeme da odstoji na hladnom mjestu. Zatim od tijesta izradite valjke i oblikujte male perece, i pecite na temperaturi od 220°C oko 15 minuta. Pečene perece umoči te u čokoladnu glazuru, i to samo s gornje strane.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: vanilin šećer / šećer / brašno / čokoladna glazura / maslac / kakao / jaja