60 dag telećih odrezaka
2 dl mlijeka
sol
ulje
10 dag mrvica
30 dag cvjetače
25 dag kajmaka
10 dag brašna
3 jaja
Priprema:
Narežite meso na komade, istucite ih batićem. Dodajte sol, namaćite kajmakom, savijte u rolice. Povaljajte u brašno, jaje ( tučeno) i mrvice ispržite na vrućem ulju. Skuhajte cvjetaču, razdijelite. Umješajte u mlijeko ostatak jaja, dodajte kajmak, promiješajte i prelijte preko cvjetače koju ćete neposredno prije toga složiti u vatrostalnu posudu i prelivenu zapeći u pećnici. Možete uz odreske i cvjetaču servirati kriške limuna.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+630)
Sastojci:
- 60 dag telećih odrezaka
- 2 dl mlijeka
- sol
- ulje
- 10 dag mrvica
- 30 dag cvjetače
- 25 dag kajmaka
- 10 dag brašna
- 3 jaja
Priprema:
Narežite meso na komade, istucite ih batićem. Dodajte sol, namaćite kajmakom, savijte u rolice. Povaljajte u brašno, jaje ( tučeno) i mrvice ispržite na vrućem ulju. Skuhajte cvjetaču, razdijelite. Umješajte u mlijeko ostatak jaja, dodajte kajmak, promiješajte i prelijte preko cvjetače koju ćete neposredno prije toga složiti u vatrostalnu posudu i prelivenu zapeći u pećnici. Možete uz odreske i cvjetaču servirati kriške limuna.