Dalmatinski grah s parmezanom

recepti_bez_slike
50 dag bijelog graha 30 dag suhog mesa 10 dag tjestenine »pužića« 10 dag naribanog parmezana 2 mrkve 2 rajčice 1 glavica luka 1 režanj češnjaka Pola žličice metvice lovorov list   2 grančice peršinovog lista maslinovo ulje papar sol Postupak pripreme Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s lovorovim listom i narezanim suhim mesom. Kada je grah upola kuhan, dodajte mu očišćenu, opranu i na kolute narezanu mrkvu, nasjeckan i na ulju popržen luk, nasjeckan i zgnječen češnjak, te oguljene i na komadiće narezane rajčice i metvicu. Sve zajedno kuhajte dok grah ne bude posve kuhan. Posebno skuhajte tjesteninu, ocijedite i dodajte kuhanom grahu, posolite i popaprite, pa dodajte nasjeckano peršinovo lišće. Zgotovleno jelo ulijte u zdjelu i pospite naribanim pannezanom. Poslužite uz salatu od cikle posutu naribanim hrenom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+468)

Sastojci

  • 50 dag bijelog graha
  • 30 dag suhog mesa
  • 10 dag tjestenine »pužića«
  • 10 dag naribanog parmezana
  • 2 mrkve
  • 2 rajčice
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • Pola žličice metvice
  • lovorov list
  •  
  • 2 grančice peršinovog lista
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

Postupak pripreme

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s lovorovim listom i narezanim suhim mesom. Kada je grah upola kuhan, dodajte mu očišćenu, opranu i na kolute narezanu mrkvu, nasjeckan i na ulju popržen luk, nasjeckan i zgnječen češnjak, te oguljene i na komadiće narezane rajčice i metvicu. Sve zajedno kuhajte dok grah ne bude posve kuhan. Posebno skuhajte tjesteninu, ocijedite i dodajte kuhanom grahu, posolite i popaprite, pa dodajte nasjeckano peršinovo lišće. Zgotovleno jelo ulijte u zdjelu i pospite naribanim pannezanom. Poslužite uz salatu od cikle posutu naribanim hrenom.

Prosjek: 4 (+468)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)