Dalmatinski grah s parmezanom
Sastojci
- 50 dag bijelog graha
- 30 dag suhog mesa
- 10 dag tjestenine »pužića«
- 10 dag naribanog parmezana
- 2 mrkve
- 2 rajčice
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- Pola žličice metvice
- lovorov list
- 2 grančice peršinovog lista
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Postupak pripreme
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s lovorovim listom i narezanim suhim mesom. Kada je grah upola kuhan, dodajte mu očišćenu, opranu i na kolute narezanu mrkvu, nasjeckan i na ulju popržen luk, nasjeckan i zgnječen češnjak, te oguljene i na komadiće narezane rajčice i metvicu. Sve zajedno kuhajte dok grah ne bude posve kuhan. Posebno skuhajte tjesteninu, ocijedite i dodajte kuhanom grahu, posolite i popaprite, pa dodajte nasjeckano peršinovo lišće. Zgotovleno jelo ulijte u zdjelu i pospite naribanim pannezanom. Poslužite uz salatu od cikle posutu naribanim hrenom.
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje