Domaći kruh
Mislila sam da je ovo sasvim običan kruh, ali kad su ga probali moji prijatelji i počeli hvaliti, ne vjerujući da je moj proizvod, odlučila sam ga podijeliti sa svima..
Sastojci:
- 400 gr mekog bijelog brašna
- 100 gr brašna sa sjemenkama
- 1/2 Di-go kvasca
- sol
- vode po potrebi
Priprema:
Umješati sastojke u tvrdo tijesto, ostaviti da stoji 1 sat na toplom. Namastiti pleh ( ja koristim za ovu količinu pleh od srnećih leđa), i posuti ga sa krušnim mrvicama.
Tjesto još jednom premjesiti i prebaciti ga u pleh. Premazati ga rastopljenim maslacem.
Peći oko 35 minuta na 200 stupnjeva.
Izvaditi i zaviti u suhu krpu da se ohladi...
Kruh zbog pleha ima zanimljiv oblik, a zbog krušnih mrvica hrskavu koru.
Link izvora / potpis autora: Damar
- Sastojci: brašno sa sjemenkama / glatko brašno / sol / voda / kvasac
vrlo dobar,več smo sprobali pošalji koji recept sa crnim brašnom.