Domaći kruh

Autor: damar.citluk   (palac x 7) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
400 gr mekog bijelog brašna 100 gr brašna sa sjemenkama 1/2 Di-go  kvasca sol vode po potrebi Priprema: Umješati sastojke u tvrdo tijesto, ostaviti da stoji 1 sat na toplom. Namastiti pleh ( ja koristim za ovu količinu pleh od srnećih leđa), i posuti ga sa krušnim mrvicama. Tjesto još jednom premjesiti i prebaciti ga u pleh. Premazati ga rastopljenim maslacem. Peći oko 35 minuta na 200 stupnjeva. Izvaditi i zaviti u suhu krpu da se ohladi...  Kruh zbog pleha ima zanimljiv oblik, a zbog krušnih mrvica hrskavu koru.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2) ‹ Ciabatta najbolji recept KRUH na moj način ›
Mislila sam da je ovo sasvim običan kruh, ali kad su ga probali moji prijatelji i počeli hvaliti, ne vjerujući da je moj proizvod, odlučila sam ga podijeliti sa svima..

Sastojci:

  • 400 gr mekog bijelog brašna
  • 100 gr brašna sa sjemenkama
  • 1/2 Di-go  kvasca
  • sol
  • vode po potrebi

Priprema:

Umješati sastojke u tvrdo tijesto, ostaviti da stoji 1 sat na toplom. Namastiti pleh ( ja koristim za ovu količinu pleh od srnećih leđa), i posuti ga sa krušnim mrvicama.

Tjesto još jednom premjesiti i prebaciti ga u pleh. Premazati ga rastopljenim maslacem.

Peći oko 35 minuta na 200 stupnjeva.

Izvaditi i zaviti u suhu krpu da se ohladi... 

Kruh zbog pleha ima zanimljiv oblik, a zbog krušnih mrvica hrskavu koru.

  

Prosjek: 5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Damar
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mateja Kastelic's

vrlo dobar,več smo sprobali pošalji koji recept sa crnim brašnom.