50 dag brašna
sol
voda
Priprema:
Od brašna i malo posoljene vode umijesite tijesto kao za domaće rezance. Odmah ga razdijelite u 3 do 4 kruščića i pokriveno neka miruje 30 minuta. Zatim na pobrašnjenoj dasci razvaljajte kruščiće debljine kao za domaće rezance za juhu. Svaku razvaljanu ploču narežite na nekoliko komada i pecite 1-2 minute na štednjaku s jedne i druge strane. Mlince posve ohladite a zatim ih izlomi te, stavite u dublju zdjelu, prelijte ih posoljenom vrelom vodom i poklopljene držite nekoliko minuta. Tada mlince ocijedite, istresite u posudu s dosta zagrijane masnoće u kojoj su se pekle purice ili guske, patke i sl., po potrebi dosolite i izmiješajte na štednjaku da se mlinci dobro namaste. Poslužite ih s pečenim mesom i salatom po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.2 (+6)
Kao svaka prava zagorka, moja mama i baka za svakog pećenog piceka ili puricu prirede prave domaće mlince. Evo kako:
Sastojci:
Priprema:
Od brašna i malo posoljene vode umijesite tijesto kao za domaće rezance. Odmah ga razdijelite u 3 do 4 kruščića i pokriveno neka miruje 30 minuta. Zatim na pobrašnjenoj dasci razvaljajte kruščiće debljine kao za domaće rezance za juhu. Svaku razvaljanu ploču narežite na nekoliko komada i pecite 1-2 minute na štednjaku s jedne i druge strane. Mlince posve ohladite a zatim ih izlomi te, stavite u dublju zdjelu, prelijte ih posoljenom vrelom vodom i poklopljene držite nekoliko minuta. Tada mlince ocijedite, istresite u posudu s dosta zagrijane masnoće u kojoj su se pekle purice ili guske, patke i sl., po potrebi dosolite i izmiješajte na štednjaku da se mlinci dobro namaste. Poslužite ih s pečenim mesom i salatom po želji.