35 dag brašna (oštrog)
1 jaje
1 glavica luka
15 dag suhe mesnate slanine
30 dag svježeg kravljeg sira
mljevena crvena paprika (slatka)
ulje
sol
postupak pripreme:
Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj dasci ga dobro izmijesite, a zatim valjkom razvaljajte što tanje. Pomoću valjka tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Bolje će se posušiti na ubrusu nego na dasci za miješenje. Pazite da se tijesto ne presuši, jer će se lomiti prilikom rezanja. Zatim tijesto zavijte pomoću valjka u roladu, prerežite po duljini i oštrim nožem narežite rezance. Nakon toga ih rasprostrite po čistom ubrusu da se još malo prosuše. Sada ih skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte kosani luk i još malo pržite zajedno, a nakon toga pospite mljevenom paprikom. Sve dodajte kuhanim rezancima, pospite dobro ocijeđenim i izmrvljenim sirom i na vatri lagano izmiješajte. Poslužite uz salatu od matovilca.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+501)
Listala sam malo svoju staru bilježnicu i sjetih se ovih rezanaca koje sam prije dosta često radila. Vidjela sam i probala dosta sličnih recepara ali ovaj se ipak malo razlikuje
Sastojci:
- 35 dag brašna (oštrog)
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 15 dag suhe mesnate slanine
- 30 dag svježeg kravljeg sira
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- sol
postupak pripreme:
Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj dasci ga dobro izmijesite, a zatim valjkom razvaljajte što tanje. Pomoću valjka tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Bolje će se posušiti na ubrusu nego na dasci za miješenje. Pazite da se tijesto ne presuši, jer će se lomiti prilikom rezanja. Zatim tijesto zavijte pomoću valjka u roladu, prerežite po duljini i oštrim nožem narežite rezance. Nakon toga ih rasprostrite po čistom ubrusu da se još malo prosuše. Sada ih skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte kosani luk i još malo pržite zajedno, a nakon toga pospite mljevenom paprikom. Sve dodajte kuhanim rezancima, pospite dobro ocijeđenim i izmrvljenim sirom i na vatri lagano izmiješajte. Poslužite uz salatu od matovilca.
brzo gotovio a jako fino. Znam i umjesto slanine stavit šunku jer mi od slanine bude malo masnije, a to mi smeta.