Drobljenac sa džemom od šljiva
Sastojci:
- 4 jaja
- 5 dl mlijeka
- 20 dag brašna
- 3 žlice šećera
- 8 žlica domaćeg džema od šljiva
- 1 vanilin-šećer
- ulje
postupak pripreme:
Jaja, mlijeko, šećer, vanilin-šećer i brašno izmiješajte u glatku smjesu. U tavi zagrijte ulje, ulijte tijesto da bude visoko pola centimetra pa pržite najprije s jedne strane, a zatim okrenite i pržite s druge strane da lijepo porumeni. Pečeno tijesto natrgajte vilicom na manje komade, rasporedite ga u tanjure i prelijte džemom od šljiva.
Savjet: Za kuhanje mlijeka uvijek koristite samo za to namijenjenu posudu, jer mlijeko lako prima strane mirise, pa u svakom slučaju temeljito očistite posudu prije kuhanja.
Savjet: Nikada ne ostavljajte drške posuđa u kojima se nešto kuha prema vanjskoj strani, kako ih u prolazu netko ne bi zakvačio. Kad radite u kuhinji, izbjegavajte široke haljine i sintetične tkanine.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Sastojci: vanilin šećer / ulje / šećer / mlijeko / jaja / džem od šljiva / brašno
dopadami se ovaj slatkis brzo je gotovo i nije skupo hvala za recept.