Dubrovačke prikle

Autor: bbranka   (palac x 21300) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca 40 dag brašna 2 žumanca 2 žlice ulja 1 žlica šećera 1,5 dl mlijeka 5 dag naribanog sira 5 dag grožđica 1 limun 1 žlica ruma malo soli ulje za prženje šećer u prahu za posipanje Priprema: Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac pomiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pa pokriveno držite na toplom da se digne na dvostruku količinu. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, žumanca, malo ulja, rum, sol i mlako mlijeko, pa kuhačom umijesite mekše tijesto. Na haju umiješajte naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, naribani sir i grožđice. Dobro pokriveno držite na toplom mjestu oko 30 minuta. Tada u posudi zagrijte dosta ulja. Tijesto vadite žlicom i spuštajte u vruće ulje. Svaki put, prije vađenja tijesta, žlicu umočite u vruće ulje. Pržite na laganoj vatri s obje strane da lijepo porumeni. Pržene tople prikle pospite šećerom u prahu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)

Sastojci:

  • 3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca
  • 40 dag brašna
  • 2 žumanca
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • 5 dag naribanog sira
  • 5 dag grožđica
  • 1 limun
  • 1 žlica ruma
  • malo soli
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac pomiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pa pokriveno držite na toplom da se digne na dvostruku količinu. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, žumanca, malo ulja, rum, sol i mlako mlijeko, pa kuhačom umijesite mekše tijesto. Na haju umiješajte naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, naribani sir i grožđice. Dobro pokriveno držite na toplom mjestu oko 30 minuta. Tada u posudi zagrijte dosta ulja. Tijesto vadite žlicom i spuštajte u vruće ulje. Svaki put, prije vađenja tijesta, žlicu umočite u vruće ulje. Pržite na laganoj vatri s obje strane da lijepo porumeni. Pržene tople prikle pospite šećerom u prahu.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)