3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca
40 dag brašna
2 žumanca
2 žlice ulja
1 žlica šećera
1,5 dl mlijeka
5 dag naribanog sira
5 dag grožđica
1 limun
1 žlica ruma
malo soli
ulje za prženje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac pomiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pa pokriveno držite na toplom da se digne na dvostruku količinu. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, žumanca, malo ulja, rum, sol i mlako mlijeko, pa kuhačom umijesite mekše tijesto. Na haju umiješajte naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, naribani sir i grožđice. Dobro pokriveno držite na toplom mjestu oko 30 minuta. Tada u posudi zagrijte dosta ulja. Tijesto vadite žlicom i spuštajte u vruće ulje. Svaki put, prije vađenja tijesta, žlicu umočite u vruće ulje. Pržite na laganoj vatri s obje strane da lijepo porumeni. Pržene tople prikle pospite šećerom u prahu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.7 (+3)
Sastojci:
- 3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca
- 40 dag brašna
- 2 žumanca
- 2 žlice ulja
- 1 žlica šećera
- 1,5 dl mlijeka
- 5 dag naribanog sira
- 5 dag grožđica
- 1 limun
- 1 žlica ruma
- malo soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac pomiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pa pokriveno držite na toplom da se digne na dvostruku količinu. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, žumanca, malo ulja, rum, sol i mlako mlijeko, pa kuhačom umijesite mekše tijesto. Na haju umiješajte naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, naribani sir i grožđice. Dobro pokriveno držite na toplom mjestu oko 30 minuta. Tada u posudi zagrijte dosta ulja. Tijesto vadite žlicom i spuštajte u vruće ulje. Svaki put, prije vađenja tijesta, žlicu umočite u vruće ulje. Pržite na laganoj vatri s obje strane da lijepo porumeni. Pržene tople prikle pospite šećerom u prahu.