Frankfurtska pečenka
Sastojci:
- 50 dkg govedine od buta
- 2 safalade
- 15 dkg mrkve
- sol, papar
- paprika
- 1 dl kiselog vrhnja.
- 5 dkg masti
- 15 dkg luka
- 2 dkg brašna
Priprema:
Govedina ili teletina se opere, istuče u veliki odrezak, soli i papri.Oguljene safalade slože se na meso, koje se savije i zaveže. Kad se u međuvremenu na masti ispržio na kockice izrezani luk i mrkva, doda se malo crvene paprike, u brašno uvaljano meso i pirja najprije u svome soku, a poslije se uz dolijevanje vodom pirja dok ne postane mekano. Umak se pasira, ponovo nalije na meso, doda vrhnje i pusti da prokuha. Konci se s mesa uklone, meso se izreže na šnite, složi na zdjelu, prelije s malo umaka, a preostatak umaka stavi se u posebnu posudu. Umjesto govedine može se uzeti teletina od buta.
Uz to se servira restani krumpir, riža, kuhano ili prženo tijesto, valjušci od krumpira, itd.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: krumpir / kiselo vrhnje