Fratarska kajgana
Ajmo malo promjene, zašto bi uvijek radili običnu kajganu. Odvažite se probati...Nemojte jedino pretjerati s češnjakom, ostalo ništa posebno u pripremi. Eto kakvu vam imam večeru kod svekrve, hehe
Sastojci:
- 4 jaja
- 30 dag vrganja
- 10 dag sira trapista
- 1 glavica luka
- 3 žlice brašna
- 1 dl mlijeka
- 2 češnja češnjaka
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- papar
- sol
Vrganje pažljivo očistite, operite i narežite na listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezane vrganje i pirjajte da gljive omekšaju i tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari, dodajte oguljene i na komade narezane rajčice i zajedno pirjajte oko 10 minuta. Zatim dodajte mješavinu jaja, brašna i mlijeka, posolite i popaprite. Napola prženoj kajgani dodajte na kockice narezani trapist i pržite kratko vrijeme da se jaja zapeku. Prženu kajganu istresite na pladanj i pospite nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom. Poslužite uz salatu od matovilca.