Fratarska kajgana

recepti_bez_slike
Ajmo malo promjene, zašto bi uvijek radili običnu kajganu. Odvažite se probati...Nemojte jedino pretjerati s češnjakom, ostalo ništa posebno u pripremi. Eto kakvu vam imam večeru kod svekrve, hehe

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 30 dag vrganja
  • 10 dag sira trapista
  • 1 glavica luka
  • 3 žlice brašna
  • 1 dl mlijeka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • papar
  • sol

Vrganje pažljivo očistite, operite i narežite na listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezane vrganje i pirjajte da gljive omekšaju i tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari, dodajte oguljene i na komade narezane rajčice i zajedno pirjajte oko 10 minuta. Zatim dodajte mješavinu jaja, brašna i mlijeka, posolite i popaprite. Napola prženoj kajgani dodajte na kockice narezani trapist i pržite kratko vrijeme da se jaja zapeku. Prženu kajganu istresite na pladanj i pospite nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom. Poslužite uz salatu od matovilca.

 

Prosjek: 4 (+371)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)