Gorički krumpir
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 češnja češnjaka
- 3 rajčice
- 2 paprike babure
- 1 dl kiselog vrhnja
- peršinov i celerov list
- ulje
- vegeta
- sol
priprema:
Krumpir ogulite, operite i narežite na štapiće (kao za pomfrit). Na zagrijana ulje stavite prvo krumpir, malo ga popržite, a zatim dodajte oguljene i na komade narezane rajčice i očišćene paprike narezane na rezance. Pirjajte sve zajedno da povrće posve omekša. Za vrijeme pirjanja po potrebi dolijte malo tople vode. Zgotovljeno jelo posolite, pospite vegetom, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, nasjeckani peršinov i celerov list, te kiselo vrhnje, Neka se sve zajedno na laganoj vatri pirja 5 minuta. Poslužite s prženim kobasicama, mesom ili ribom, uz domaći kukuruzni kruh.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): krumpir / kruh / goričko jelo / gorički krumpir
- Sastojci: vegeta / ulje / sol / rajčice / peršinov list / paprike / krumpir / kiselo vrhnje / češnjak / celerov list
Ovo ne zvuči loše.Isprobati ću,pa javim kako je ispalo.