Grah s janjetinom

recepti_bez_slike
40 dag bijelog krupnog graha 75 dag janjetine od plećke 5 dag suhe slanine 2 glavice luka 2 češnja češnjaka 1 mrkva 1 paprika babura 1 žlica pirea od rajčice 1 lovorov list mljevena crvena paprika (slatka) ulje papar sol priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s nasjeckanim lukom, očišćenom mrkvom narezanom na kolute i očišćenom paprikom narezanom na rezance. Posebno na ulju popržite meso narezana na manje komade, dodajte na kockice narezanu slaninu i zajedno malo popržite, pa uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša. Tada pospite mljevenom paprikom i zajedno kratko popržite. Zatim skuhanom grahu dodajte pirjano meso, razvodnjeni pire od rajčice, lovorov list i nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite, popaprite i sve zajedno na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Poslužite uz salatu od miješanog povrća spremljenoj za zimnicu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+866)
Super spoj kombinacije graha i janjetine! Ovo jelo bilo je omiljeno mojem pokojnom dedi, pa je tako često grah kuhala baka, pa i mama, pa sad i ja

Sastojci:

  • 40 dag bijelog krupnog graha
  • 75 dag janjetine od plećke
  • 5 dag suhe slanine
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 paprika babura
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 1 lovorov list
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • papar
  • sol

priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s nasjeckanim lukom, očišćenom mrkvom narezanom na kolute i očišćenom paprikom narezanom na rezance. Posebno na ulju popržite meso narezana na manje komade, dodajte na kockice narezanu slaninu i zajedno malo popržite, pa uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša. Tada pospite mljevenom paprikom i zajedno kratko popržite. Zatim skuhanom grahu dodajte pirjano meso, razvodnjeni pire od rajčice, lovorov list i nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite, popaprite i sve zajedno na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Poslužite uz salatu od miješanog povrća spremljenoj za zimnicu.

 

Prosjek: 4 (+866)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)