Grah s vrganjima
Ne znam jeste li isprobali ovu kombinaciju. Mada zviuči nespojivo, okus je odličan!
Sastojci:
- 35 dag graha
- 25 dag vrganja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 rajčice
- 1 grančica peršinovog lista
- ulje, papar, vegeta, sol
Pripreme:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oguljene i narezane rajčice i nasjeckani češnjak pa kratko vrijeme popržite, a zatim dodajte očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje. Zajedno pirjajte oko 20 minuta. Tada dodajte kuhani i ocijeđeni grah, posolite, popaprite, pospite vegetom i zajedno pirjajte oko 5 minuta. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz salatu od kupusa.
Znam da je ova kombinacija odlična zato što sam u nedostatku svježih ,stavila suhe vrganje ..Predivan okus ..zaista treba probati,,Sve pohvale ..