Kako napraviti hladetinu

recepti_bez_slike
1 kg mesa 10 zrna papra 8 dkg mrkve malo crvene ljute paprike 3 lovorova lista 4 dkg peršina 3 l vode 5 dkg luka 3 dl octa Priprema: Svinjske noge, uši, njuška i kožice očiste se i dobro operu. Mrkva, peršin i luk se očiste i izrežu na sitno. Oprano meso stavi se u hladnu vodu kuhati, a poslije se doda povrće. Voda se posoli, doda se nekoliko zrna papra i tri lovorova lista. Sve se kuha 3 sata vrlo polagano. Kad je meso mekano, voda se odlije i procijedi te stavi ohladiti. U vodu dodate ljutu papriku po želji. Kad se mast digne, obere se. U međuvremenu se meso izreže i složi u zdjelu, a vodom u kojoj se meso kuhalo prelije meso i ostavi dok se ne stisne Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+806)
Za hladetinu svaka kuća ima svoj recept (barem je tak pri nama), a meni je osobno bolje kad nije jako masna i kad je malo ljuća. Evo recepta kako napraviti odličnu hladetinu!

Sastojci:

  • 1 kg mesa
  • 10 zrna papra
  • 8 dkg mrkve
  • malo crvene ljute paprike
  • 3 lovorova lista
  • 4 dkg peršina
  • 3 l vode
  • 5 dkg luka
  • 3 dl octa

Priprema:

Svinjske noge, uši, njuška i kožice očiste se i dobro operu. Mrkva, peršin i luk se očiste i izrežu na sitno. Oprano meso stavi se u hladnu vodu kuhati, a poslije se doda povrće. Voda se posoli, doda se nekoliko zrna papra i tri lovorova lista. Sve se kuha 3 sata vrlo polagano. Kad je meso mekano, voda se odlije i procijedi te stavi ohladiti. U vodu dodate ljutu papriku po želji. Kad se mast digne, obere se. U međuvremenu se meso izreže i složi u zdjelu, a vodom u kojoj se meso kuhalo prelije meso i ostavi dok se ne stisne

Prosjek: 4 (+806)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)