Istarska torta
Jako fina i sočna torta
Za BISKVIT je potrebno:
- 4 jaja
- 5 žlica šećera
- 1,5 žlica kakaa
- 1 žlica brašna, pola praška za pecivo
- 5 žlica oraha
Peći tri biskvita!
Preljev:
- 3 dcl mlijeka
- 4-5 žlica šećera
- malo ruma
Kuhati dok ne zakuha.
Krema:
- 8 dcl mlijeka
- 8 žlica brašna
- 15 dkg šećera
- 4 žlice kakaa
Posebno izmješati suhe sastojke, umiješati sa 3-4 dcl mlijeka, a ostalo mlijeko staviti na vatru.
Kad provrije, ukuhati kremu.
U hladno dodati 10 dkg mljevenih oraha i 20 dkg izrađenog margarina.
Slaganje:
(potrebno je još 500 ml slatkog vrhnja)
biskvit - prelijemo preljevom - krema - 1/2 slatkog vrhnja
biskvit - prelijemo preljevom - krema - 2/2 slatkog vrhnja
biskvit - ostatak preljeva - premazati ostatkom kreme i ukrasiti šlagom ili po želji.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: mlijeko / jaja / orasi / kakao / šećer / prašak za pecivo / brašno / rum
Zvuči fino, koliko Vam treba za napraviti ovu Istarsku tortu?