Jastučići sa sirom

recepti_bez_slike
40 dag brašna 1 jaje 2 bjelanca ulje, sol Priprema: Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u dva dijela i na pobrašnjenoj dasci razvaljajte valjkom na debljinu tupe strane noža u listove okruglog oblika. Zatim listove namažite bjelanjkom i na polovici svakog lista slažite male hrpice nadjeva od sira na udaljenosti 5-6 cm. Te hrpice sira pažljivo poklopite drugom polovicom lista, a međuprostore vrhovima prstiju pritisnite da se listovi zalijepe. Tada zupčastim kotačićem režite jastučiće sa sirom u sredini i ostavite da se malo prosuše. Zatim ih stavite u posoljenu kipuću vodu i kuhaj te oko 15 minuta. Ocijedite ih, slažite u zdjelu pa svaki red prelij te zagrijanim uljem i pospite mljevenim orasima i šećerom. Nadjev: 25 dag svježeg kravljeg sira 1 žumance 3 žlice šećera 1 žlica pšenične krupice 2 žlice grožđica 1 žlica limunovog soka mljeveni orasi i šećer za posipanje Priprema: Dobro ocijeđeni sir, žumance, šećer, limunov sok, krupicu i grožđice izmiješajte u povezanu smjesu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+194) ‹ Istarske posutice sa slanim srdelama najbolji recept Krpice sa varaždinskim zeljem ›

Sastojci:

  • 40 dag brašna
  • 1 jaje
  • 2 bjelanca
  • ulje, sol

Priprema:

Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u dva dijela i na pobrašnjenoj dasci razvaljajte valjkom na debljinu tupe strane noža u listove okruglog oblika. Zatim listove namažite bjelanjkom i na polovici svakog lista slažite male hrpice nadjeva od sira na udaljenosti 5-6 cm. Te hrpice sira pažljivo poklopite drugom polovicom lista, a međuprostore vrhovima prstiju pritisnite da se listovi zalijepe. Tada zupčastim kotačićem režite jastučiće sa sirom u sredini i ostavite da se malo prosuše. Zatim ih stavite u posoljenu kipuću vodu i kuhaj te oko 15 minuta. Ocijedite ih, slažite u zdjelu pa svaki red prelij te zagrijanim uljem i pospite mljevenim orasima i šećerom.

Nadjev:

  • 25 dag svježeg kravljeg sira
  • 1 žumance
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica pšenične krupice
  • 2 žlice grožđica
  • 1 žlica limunovog soka
  • mljeveni orasi i šećer za posipanje

Priprema:

Dobro ocijeđeni sir, žumance, šećer, limunov sok, krupicu i grožđice izmiješajte u povezanu smjesu.

Prosjek: 4 (+194)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)