35 dag brašna
1 jaje
20 dag usoljenih srdela
10 dag naribanog sira trapista
maslinovo ulje, sol
postupak pripreme:
Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga što tanje. Pomoću valjka tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Pazite da se tijesto ne presuši jer bi se slomilo prilikom rezanja. Zatim tijesto narežite na posutice - rombove veličine 4x4 cm, pa ih rasprostrite po ubrusu da se još malo prosuše. Posutice skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ocijeđene posutice istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. Srdele očistite od ljusaka, odstranite im kosti, prerežite ih jednom po širini pa ih stavite na zagrijana ulje i malo popržite. Kuhane posutice istresite u zdjelu, prelijte ih srdelama i uljem u kojem su se pržile i pospite naribanim trapistom. Poslužite uz salatu po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+371)
‹ Fussili u umaku od rajčice i slanine
najbolji recept
Jastučići sa sirom ›
Sredelice same ili u kombinaciji s krumpirom su vam dosadile? Pa ako još niste probali, evo jedne dobre ideje iz Istre po receptu moje sestrične koja mi je pokazala kako napraviti istarske posutice sa slanim sredelama. Nisam imala pojma o čemu priča, ali sam se odvažila probati i super je. Treba vam valjak, ubrus, zdjelica, probajte
Sastojci:
- 35 dag brašna
- 1 jaje
- 20 dag usoljenih srdela
- 10 dag naribanog sira trapista
- maslinovo ulje, sol
postupak pripreme:
Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga što tanje. Pomoću valjka tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Pazite da se tijesto ne presuši jer bi se slomilo prilikom rezanja. Zatim tijesto narežite na posutice - rombove veličine 4x4 cm, pa ih rasprostrite po ubrusu da se još malo prosuše. Posutice skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ocijeđene posutice istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. Srdele očistite od ljusaka, odstranite im kosti, prerežite ih jednom po širini pa ih stavite na zagrijana ulje i malo popržite. Kuhane posutice istresite u zdjelu, prelijte ih srdelama i uljem u kojem su se pržile i pospite naribanim trapistom. Poslužite uz salatu po želji.