Jeger-gulaš

Autor: Luce   (palac x 16812) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
45 dag lovačke kobasice (»jegera«) 3 glavice luka 1 zelena paprika babura 3 rajčice 1 češanj češnjaka 1 dl bijelog vina mljevena crvena paprika (slatka) lovorov list ulje vegeta papar sol  priprema: Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, pa kratko vrijeme popržite, zatim dodajte očišćenu i narezanu papriku te rajčice, oguljene i narezane na komade. Sve zajedno pirjajte oko 5 minuta, a zatim pospite mljevenom paprikom, dodajte lovačku kobasicu, narezanu na deblje kolutove, zalijte vinom i istom količinom vode, dodajte lovorov list, posolite, popaprite pospite vegetom. Nastavite s pirjanjem da tekućina upola ispari. Gulaš poslužite uz kuhane slane krumpire koje ste posuli naribanim hrenom i uz salatu od kisele paprike. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4)
Super naziv za gulaš, jel da? Al nemojte odmah pomisliti na piće jeger, nego, ipak je riječ o lovačkoj kobasici. Dobar tek...

 Sastojci:

  • 45 dag lovačke kobasice (»jegera«)
  • 3 glavice luka
  • 1 zelena paprika babura
  • 3 rajčice
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • lovorov list
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

 priprema:

Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, pa kratko vrijeme popržite, zatim dodajte očišćenu i narezanu papriku te rajčice, oguljene i narezane na komade. Sve zajedno pirjajte oko 5 minuta, a zatim pospite mljevenom paprikom, dodajte lovačku kobasicu, narezanu na deblje kolutove, zalijte vinom i istom količinom vode, dodajte lovorov list, posolite, popaprite pospite vegetom. Nastavite s pirjanjem da tekućina upola ispari. Gulaš poslužite uz kuhane slane krumpire koje ste posuli naribanim hrenom i uz salatu od kisele paprike.

Prosjek: 4.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)