Jeger-gulaš
Super naziv za gulaš, jel da? Al nemojte odmah pomisliti na piće jeger, nego, ipak je riječ o lovačkoj kobasici. Dobar tek...
Sastojci:
- 45 dag lovačke kobasice (»jegera«)
- 3 glavice luka
- 1 zelena paprika babura
- 3 rajčice
- 1 češanj češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- mljevena crvena paprika (slatka)
- lovorov list
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
priprema:
Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, pa kratko vrijeme popržite, zatim dodajte očišćenu i narezanu papriku te rajčice, oguljene i narezane na komade. Sve zajedno pirjajte oko 5 minuta, a zatim pospite mljevenom paprikom, dodajte lovačku kobasicu, narezanu na deblje kolutove, zalijte vinom i istom količinom vode, dodajte lovorov list, posolite, popaprite pospite vegetom. Nastavite s pirjanjem da tekućina upola ispari. Gulaš poslužite uz kuhane slane krumpire koje ste posuli naribanim hrenom i uz salatu od kisele paprike.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): lovački recept
- Sastojci: vino / vegeta / ulje / sol / rajčice / paprika / papar / luk / lovorov list / kobasice / crvena paprika / češnjak