Jezik u umaku
Sastojci:
- 1 jezik
- 3 dkg masti
- 1 mrkva
- pasta od srdelica
- 2 peršina
- 3 dkg masti
- lovorov list
- 3 dkg brašna
- 10 dkg slanine
- 2 suhe kobasice
- 8 dkg luka
- 1 dl vrhnja
Priprema:
Govedski jezik kuha se u slanoj vodi u koju se stavi izrezano zelenje, luk, lovorov list i papar. Kad je mekan, očisti se, našpika slanina i namaže pastom od sardelica. Na masti se isprži luk i zelenje, doda se malo paprike, pirja i pasira. U međuvremenu se napravi zapreška od 3 dkg masti i 3 dkg brašna, dolije vodom u kojoj se kuhao jezik, pa kad dobro prokuha, doda se pasirano povrće i jezik. U tu smjesu se izrežu 2 suhe kobasice i pusti da kuhaju. Na kraju se doda 1 dl kiselog vrhnja. Jezik se izreže na šnite, polije i servira s pireom od krumpira.
- Sastojci: lovorov list / krumpir / kiselo vrhnje