Kiseli kupus sa slaninom
Tko voli kiseli kupus bit će mu fini i sa slaninom. Ako imate volje, ukiselite kupus sami, a ovaj recept će biti još bolji s vlastitim kiselim kupusom.
Sastojci:
- 70 dag kiselog kupusa
- 25 dag suhe mesnate slanine
- dvije glavice luka
- jedna crvena kisela paprika babura
- dva češnja češnjaka
- jedan lovorov list
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- kumin
- papar
- sol
Priprema:
Na vrućem ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, očišćenu papriku narezanu na rezance, pa još malo zajedno pržite. Zatim pospite mljevenom paprikom, dodajte kiseli kupus i slaninu u komadu, lovorov list, pospite kuminom, popaprite i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri da se kupus i slanina potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Gotovo jelo istresite u zdjelu, a odozgo složite slaninu narezanu na odreske. Poslužite uz kukuruzne ili heljdine žgance.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): kupus sa slaninom / kupus
- Sastojci: ulje / sol / slanina / paprika / papar / luk / lovorov list / kumin / kiseli kupus / crvena paprika / češnjak