Kocka od kestena i piškota

recepti_bez_slike
600g skute 1,8kg kestena 24 piškote 3 dl vrhnja 200g šećera 5 žlica maraskina 3 žlice kakaa 180g maslaca 5 žlica ruma 1 prstohvat cimeta u prahu Priprema: Kestene kuhajte oko 30 minuta,ogulite ih dok su još topli i propasirajte te smjesu stavite u zdjelu. Dodajte polovicu šećera,omekšane komadiće maslaca,kakao i 1dl vrhnja. Miješajte dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu. Izmutite skutu s preostalim šećerom,cimetom i maraskinom. Piškote poškropite rumom pomiješanim sa 4 žlice vode. Četvrtasti kalup obložite aluminijskom folijom,na dno stavite pišlote,zatim napravite prvi sloj s pireom od kestena. Dobro poravnajte i ponovno poklopite slojem skute. Na nju složite druge piškote i istim redoslijedom nastavite dok ne potrošite sastojke. Ostavite piškote na vrhu. Kolač držite u hladnjaku oko 2 sata,a potom ga premjestite na tanjur.Skinite aluminijsku foliju te ukrasitehrpicama preostalog tučenog vrhnja.Poslužite.Dobar tek!!!  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Ovaj recept nam šalje Patricija

Sastojci:

  • 600g skute
  • 1,8kg kestena
  • 24 piškote
  • 3 dl vrhnja
  • 200g šećera
  • 5 žlica maraskina
  • 3 žlice kakaa
  • 180g maslaca
  • 5 žlica ruma
  • 1 prstohvat cimeta u prahu

Priprema:

Kestene kuhajte oko 30 minuta,ogulite ih dok su još topli i propasirajte te smjesu stavite u zdjelu. Dodajte polovicu šećera,omekšane komadiće maslaca,kakao i 1dl vrhnja. Miješajte dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu. Izmutite skutu s preostalim šećerom,cimetom i maraskinom. Piškote poškropite rumom pomiješanim sa 4 žlice vode. Četvrtasti kalup obložite aluminijskom folijom,na dno stavite pišlote,zatim napravite prvi sloj s pireom od kestena. Dobro poravnajte i ponovno poklopite slojem skute. Na nju složite druge piškote i istim redoslijedom nastavite dok ne potrošite sastojke. Ostavite piškote na vrhu. Kolač držite u hladnjaku oko 2 sata,a potom ga premjestite na tanjur.Skinite aluminijsku foliju te ukrasitehrpicama preostalog tučenog vrhnja.Poslužite.Dobar tek!!! 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)