600g skute
1,8kg kestena
24 piškote
3 dl vrhnja
200g šećera
5 žlica maraskina
3 žlice kakaa
180g maslaca
5 žlica ruma
1 prstohvat cimeta u prahu
Priprema:
Kestene kuhajte oko 30 minuta,ogulite ih dok su još topli i propasirajte te smjesu stavite u zdjelu. Dodajte polovicu šećera,omekšane komadiće maslaca,kakao i 1dl vrhnja. Miješajte dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu. Izmutite skutu s preostalim šećerom,cimetom i maraskinom. Piškote poškropite rumom pomiješanim sa 4 žlice vode. Četvrtasti kalup obložite aluminijskom folijom,na dno stavite pišlote,zatim napravite prvi sloj s pireom od kestena. Dobro poravnajte i ponovno poklopite slojem skute. Na nju složite druge piškote i istim redoslijedom nastavite dok ne potrošite sastojke. Ostavite piškote na vrhu. Kolač držite u hladnjaku oko 2 sata,a potom ga premjestite na tanjur.Skinite aluminijsku foliju te ukrasitehrpicama preostalog tučenog vrhnja.Poslužite.Dobar tek!!!
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Ovaj recept nam šalje Patricija
Sastojci:
- 600g skute
- 1,8kg kestena
- 24 piškote
- 3 dl vrhnja
- 200g šećera
- 5 žlica maraskina
- 3 žlice kakaa
- 180g maslaca
- 5 žlica ruma
- 1 prstohvat cimeta u prahu
Priprema:
Kestene kuhajte oko 30 minuta,ogulite ih dok su još topli i propasirajte te smjesu stavite u zdjelu. Dodajte polovicu šećera,omekšane komadiće maslaca,kakao i 1dl vrhnja. Miješajte dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu. Izmutite skutu s preostalim šećerom,cimetom i maraskinom. Piškote poškropite rumom pomiješanim sa 4 žlice vode. Četvrtasti kalup obložite aluminijskom folijom,na dno stavite pišlote,zatim napravite prvi sloj s pireom od kestena. Dobro poravnajte i ponovno poklopite slojem skute. Na nju složite druge piškote i istim redoslijedom nastavite dok ne potrošite sastojke. Ostavite piškote na vrhu. Kolač držite u hladnjaku oko 2 sata,a potom ga premjestite na tanjur.Skinite aluminijsku foliju te ukrasitehrpicama preostalog tučenog vrhnja.Poslužite.Dobar tek!!!