Kokosovi čupavci

recepti_bez_slike
3 jaja 15 dag šećera 1,5 dl ulja 1,5 dl mlijeka 20 dag brašna 1 vanilin-šećer 1/2 praška za pecivo Glazura 15 dag čokolade za kuhanje 2 žlice mlijeka 25 dag maslaca l žlica ruma 20 dag kokosova brašna za posipanje Priprema: Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin-šećerom, zatim dodajte ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sjedinite u jednoličnu smjesu pa ulijte u namašćen i brašnom posut lim. Stavite u lagano zagrijanu pećnicu, a zatim temperaturu postupno pojačavajte, pa dalje pecite na srednjoj vatri oko 35 minuta. Pečeni kolač potpuno ohladite i narežite na kocke. Zatim svaku kocku, pomoću vilice, uronite u ohlađenu glazuru od čokolade i obilno pospite kokosovim brašnom pa stavite u košarice za slastice. Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, dodajte maslac narezan na listiće i miješajte da se maslac potpuno otopi i da dobijete glatku smjesu, a zatim umiješajte rum, pa glazuru potpuno ohladite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)
ovo je kolač koji sam do sada radila najviše puta i to zato što se uvijek brzo i sve pojede.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 15 dag šećera
  • 1,5 dl ulja
  • 1,5 dl mlijeka
  • 20 dag brašna
  • 1 vanilin-šećer
  • 1/2 praška za pecivo

Glazura

  • 15 dag čokolade za kuhanje
  • 2 žlice mlijeka
  • 25 dag maslaca
  • l žlica ruma
  • 20 dag kokosova brašna za posipanje

Priprema:

Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin-šećerom, zatim dodajte ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sjedinite u jednoličnu smjesu pa ulijte u namašćen i brašnom posut lim. Stavite u lagano zagrijanu pećnicu, a zatim temperaturu postupno pojačavajte, pa dalje pecite na srednjoj vatri oko 35 minuta. Pečeni kolač potpuno ohladite i narežite na kocke. Zatim svaku kocku, pomoću vilice, uronite u ohlađenu glazuru od čokolade i obilno pospite kokosovim brašnom pa stavite u košarice za slastice.

Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, dodajte maslac narezan na listiće i miješajte da se maslac potpuno otopi i da dobijete glatku smjesu, a zatim umiješajte rum, pa glazuru potpuno ohladite.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mia ZG's

Kokosovi čupavci su odogovorni za to što sam prvi put probala kokos. Pocelo je tako da mama nije imala dovoljno kokosa pa je nekoliko biskvitnih kocki umocila samo u cokoladu,ne i u kokos. To mi je bilo tako fino da nisam mogla prestat jest pa sam uzela i jedan čupavi. I tako je počela moja ljubav prema kokosu, a bez rafaello kocki isto ne mogu.