Krema od karamela
Sastojci
- 10 dkg šećera
- Pola dl vode
- 6 žumanjaka
- 2 dl slatkog vrhnja
- 12 dkg šećera
- 4 dl mlijeka
- Četvrtina slatkog vrhnja
- 3 dkg šećera
Postupak pripreme
Najprije se zažuti šećer, polije vodom i dobro prokuha. Žumanjke izmješajte sa šećerom, dok sve ne postane pjenasto, pa onda pomalo dodajte kuhani karamel i vruće mlijeko. Smjesu tucite na pari sve dok ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi, umiješajte tučeno slatko vrhnje, kremu ulijte u čaše i stavite na hladno. U međuvremenu, tucite slatko vrhnje, dodajte šećer, pa se ovo u svaku čašu odozgo uštrca za ukras.
Prijedlog za slaganje kreme s biskvitom:
ispečete tri biskvita debljine 8 mm (možete umjesto biskvita koristiti piškote)
u kalup za tortu stavite prvi biskvit ili sloj piškota
po tome prelijete pola kreme
zatim stavite drugi biskvit ili sloj piškota
po tome drugu polovicu kreme
na vrh treći biskvit ili sloj piškota
- Vaše oznake (tagovi): kreme s biskvitom
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer / piškote / mlijeko / biskvit