Krema od karamela

recepti_bez_slike
10 dkg šećera Pola dl vode 6 žumanjaka 2 dl slatkog vrhnja 12 dkg šećera 4 dl mlijeka Četvrtina slatkog vrhnja 3 dkg šećera Postupak pripreme Najprije se zažuti šećer, polije vodom i dobro prokuha. Žumanjke izmješajte sa šećerom, dok sve ne postane pjenasto, pa onda pomalo dodajte kuhani karamel i vruće mlijeko. Smjesu tucite na pari  sve dok ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi, umiješajte tučeno slatko vrhnje, kremu ulijte u čaše i stavite na hladno. U međuvremenu, tucite slatko vrhnje, dodajte  šećer, pa se ovo u svaku čašu odozgo uštrca za ukras. Prijedlog za slaganje kreme s biskvitom: ispečete tri biskvita debljine 8 mm (možete umjesto biskvita koristiti piškote) u kalup za tortu stavite prvi biskvit ili sloj piškota po tome prelijete pola kreme zatim stavite drugi biskvit ili sloj piškota po tome drugu polovicu kreme na vrh treći biskvit ili sloj piškota  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+599)

Sastojci

  • 10 dkg šećera
  • Pola dl vode
  • 6 žumanjaka
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 12 dkg šećera
  • 4 dl mlijeka
  • Četvrtina slatkog vrhnja
  • 3 dkg šećera

Postupak pripreme

Najprije se zažuti šećer, polije vodom i dobro prokuha. Žumanjke izmješajte sa šećerom, dok sve ne postane pjenasto, pa onda pomalo dodajte kuhani karamel i vruće mlijeko. Smjesu tucite na pari  sve dok ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi, umiješajte tučeno slatko vrhnje, kremu ulijte u čaše i stavite na hladno. U međuvremenu, tucite slatko vrhnje, dodajte  šećer, pa se ovo u svaku čašu odozgo uštrca za ukras.

Prijedlog za slaganje kreme s biskvitom:

ispečete tri biskvita debljine 8 mm (možete umjesto biskvita koristiti piškote)
u kalup za tortu stavite prvi biskvit ili sloj piškota
po tome prelijete pola kreme
zatim stavite drugi biskvit ili sloj piškota
po tome drugu polovicu kreme
na vrh treći biskvit ili sloj piškota 

Prosjek: 4 (+599)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)