Krema od likera
Sastojci
- 4 žumanjaka
- liker od višanja
- četvrtina l mlijeka
- pola slatkog vrhnja
- 10 dkg šećera
- 3 lista želatine
- vanilija
- 2 dl slatkog vrhnja
- 5 dkg grožđica
- 3 dkg šećera
Postupak pripreme
Najprije skuhajte mlijeko, tj kremu od vanilije, u koju stavite malo likera, očišćene grožđice, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Mješajte žumanjke, šećer, dodavajte pomalo vruće mlijeko. Tucite na vatri, a kad maknete s vatre, tucite dok se ne ohladi.Smjesu stavite u oblik i ostavite na ledu 2 sata. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Prijedlog za slaganje kreme s biskvitom:
- ispečete tri biskvita debljine 8 mm (možete umjesto biskvita koristiti piškote)
- u kalup za tortu stavite prvi biskvit ili sloj piškota
- po tome prelijete pola kreme
- zatim stavite drugi biskvit ili sloj piškota
- po tome drugu polovicu kreme
- na vrh treći biskvit ili sloj piškota
- Vaše oznake (tagovi): kreme s biskvitom
- Sastojci: vanilija / slatko vrhnje / šećer / mlijeko / liker / grožđice