Krema od likera

recepti_bez_slike
4 žumanjaka liker od višanja četvrtina l mlijeka pola slatkog vrhnja 10 dkg šećera 3 lista želatine vanilija 2 dl slatkog vrhnja 5 dkg grožđica 3 dkg šećera Postupak pripreme Najprije skuhajte mlijeko, tj kremu od vanilije, u koju stavite malo likera, očišćene grožđice, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Mješajte žumanjke, šećer, dodavajte pomalo vruće mlijeko. Tucite na vatri, a kad maknete s vatre, tucite dok se ne ohladi.Smjesu stavite u oblik i ostavite na ledu 2 sata. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Prijedlog za slaganje kreme s biskvitom: ispečete tri biskvita debljine 8 mm (možete umjesto biskvita koristiti piškote) u kalup za tortu stavite prvi biskvit ili sloj piškota po tome prelijete pola kreme zatim stavite drugi biskvit ili sloj piškota po tome drugu polovicu kreme na vrh treći biskvit ili sloj piškota  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+429)

Sastojci

  • 4 žumanjaka
  • liker od višanja
  • četvrtina l mlijeka
  • pola slatkog vrhnja
  • 10 dkg šećera
  • 3 lista želatine
  • vanilija
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 5 dkg grožđica
  • 3 dkg šećera

Postupak pripreme

Najprije skuhajte mlijeko, tj kremu od vanilije, u koju stavite malo likera, očišćene grožđice, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Mješajte žumanjke, šećer, dodavajte pomalo vruće mlijeko. Tucite na vatri, a kad maknete s vatre, tucite dok se ne ohladi.Smjesu stavite u oblik i ostavite na ledu 2 sata. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Prijedlog za slaganje kreme s biskvitom:

  1. ispečete tri biskvita debljine 8 mm (možete umjesto biskvita koristiti piškote)
  2. u kalup za tortu stavite prvi biskvit ili sloj piškota
  3. po tome prelijete pola kreme
  4. zatim stavite drugi biskvit ili sloj piškota
  5. po tome drugu polovicu kreme
  6. na vrh treći biskvit ili sloj piškota 
Prosjek: 4 (+429)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)