2 dl mlijeka
dkg brašna ili maidine
vanilija
10 dkg šećera
4 žumanjka
20 dkg maslaca
Postupak pripreme
Žumanjci, šećer i maidina dobro se izmiješaju i razrijede s malo hladnog mlijeka. Zatim dodajte vaniliju i ostalo mlijeko, pa smjesu tucite na pari dok ne zavrije. Kad je krema hladna, umiješajte ju u pjenasto izmiješani maslac.
12 dkg brašna
vanilija
20 dkg šećera 20 dkg maslaca
/06/
Postupak pripreme
Brašno dobro izmiješajte s malo hladnog mlijeka, te ukuhajte u vruće mlijeko uz neprestano miješanje. U mlijeko dodajte vaniliju. Zatim se smjesa makne s vatre i ostavi da se ohladi. U međuvremenu miješajte maslac s vanili-šećerom dok maslac ne bude pjenast, a onda pomalo umiješajte ohlađeno kuhano brašno.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.7 (+3)
Sastojci
- 2 dl mlijeka
- dkg brašna ili maidine
- vanilija
- 10 dkg šećera
- 4 žumanjka
- 20 dkg maslaca
Postupak pripreme
Žumanjci, šećer i maidina dobro se izmiješaju i razrijede s malo hladnog mlijeka. Zatim dodajte vaniliju i ostalo mlijeko, pa smjesu tucite na pari dok ne zavrije. Kad je krema hladna, umiješajte ju u pjenasto izmiješani maslac.
12 dkg brašna
vanilija
20 dkg šećera 20 dkg maslaca
/06/
Postupak pripreme
Brašno dobro izmiješajte s malo hladnog mlijeka, te ukuhajte u vruće mlijeko uz neprestano miješanje. U mlijeko dodajte vaniliju. Zatim se smjesa makne s vatre i ostavi da se ohladi. U međuvremenu miješajte maslac s vanili-šećerom dok maslac ne bude pjenast, a onda pomalo umiješajte ohlađeno kuhano brašno.