Krivi srneći hrbat
Sastojci:
- 1/4 kg svinjetine
- 1 dkg luka
- 6 dkg masti
- 1/4 kg srnetine od lopatice
- 5 dkg slanine
- 5 dkg luka
- 1 žemlja
- 5 dkg mrkve
- 1/4 kg govedine
- 1 dl vode
- lovorov list
- 1 jaje
- sol, papar
- 1 dl vrhnja
- 1/2 dkg masti
- 2 dkg brašna
- sok od limuna
Priprema:
Narezana govedina, svinjetina i srnetina, pasirana žemlja, na kocke rezana slanina, na masti pirjani sitno nasjeckani luk, voda, 1 jaje, sol i papar izmiješaju se i oblikuju u valjak, koji se izradi s brašnom. Na masti se isprži na šnite rezani luk, mrkva i lovorov list, doda se meso i sa svih strana malo prepeče na masti. Zatim se dolijeva vodom i pirja. Kad je pirjano, umak se pasira, doda se vrhnje i sok od limuna.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: lovorov list