35 dag brašna
1 jaje
60 dag krumpira
4 glavice luka
mljevena crvena paprika (slatka)
mast, sol
postupak pripreme:
Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci što tanje i pomoću valjka prenesite ga na čisti ubrus da se malo prosuši. Pazite da se tijesto ne presuši jer bi se inače lomilo prilikom rezanja. Zatim ga narežite na krpice veličine 2x2 cm. Kuhajte ih u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih na zagrijanu mast i promiješajte da se ravnomjerno namaste i držite na toplom. U međuvremenu skuhajte oguljen i na kockice narezan krumpir i ocijedite. Na masti popržite nasjeckani luk, dodajte mu dosta mljevene crvene paprike. Zatim u posudi izmiješajte kuhane krpice, krumpir i poprženi luk, posolite, dodajte još masti ako je potrebno, pa na vatri miješajte da se sve lijepo sjedini. Poslužite uz salatu od kisele paprike.
Savjet: Za jednu osobu se obično skuha oko 10 dag kupljene tjestenine, a domaće i do 20 dag. Ako se koristi kao prilog, uzima se manja količina (za juhu po osobi 1 dag, kao prilog uz meso 5 do 6 dag).
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+4)
Krpice s krumpirom su super ideja za malo promjene, baš sam jučer pravila krpice s krumpirom i super su mi ispale. Čak je prijatelj, koji je inače izbriljiv, pojeo cijeli tanjur, pa sam obećala češće praviti...ajde probajte, sretno, jako jednostavna priprema
sastojci:
- 35 dag brašna
- 1 jaje
- 60 dag krumpira
- 4 glavice luka
- mljevena crvena paprika (slatka)
- mast, sol
postupak pripreme:
Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci što tanje i pomoću valjka prenesite ga na čisti ubrus da se malo prosuši. Pazite da se tijesto ne presuši jer bi se inače lomilo prilikom rezanja. Zatim ga narežite na krpice veličine 2x2 cm. Kuhajte ih u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih na zagrijanu mast i promiješajte da se ravnomjerno namaste i držite na toplom. U međuvremenu skuhajte oguljen i na kockice narezan krumpir i ocijedite. Na masti popržite nasjeckani luk, dodajte mu dosta mljevene crvene paprike. Zatim u posudi izmiješajte kuhane krpice, krumpir i poprženi luk, posolite, dodajte još masti ako je potrebno, pa na vatri miješajte da se sve lijepo sjedini. Poslužite uz salatu od kisele paprike.
Savjet: Za jednu osobu se obično skuha oko 10 dag kupljene tjestenine, a domaće i do 20 dag. Ako se koristi kao prilog, uzima se manja količina (za juhu po osobi 1 dag, kao prilog uz meso 5 do 6 dag).
DRAGA SENKA,
JA SAM TAKO ODUŠEVLJENA SA VAMA I VAŠIM RECEPTIMA.ŽIVIM U CANADI 47 GODINA ALI RADO KUHAM NAŠA JELA I UZ VAŠU POMOĆ SA SJETIM KAKO IH JE MOJA MAMA KUHALA.
ZELIM VAM SVE NAJBOLJE,VASA VJERNA KUHARICA ANA
Tu piše da poslužimo uz salatu od kisele paprike. Na to bi dodala i uz mesno jelo, bit ćete inače gladni ubrzo nakon ručka.
volim sve što uključuje krpice. Kod abke smo to stalo jeli u svium verzijama - od zelja preko šećera do šunkice sa sirom.