1 kocka kvasca
1/2 žličice šećera
125 gr svježeg sira
500 gr
glatkog brašna
2 žlice soli
125 gr umaka od rajčica
4 žličice ulja
žumanjak, svj. ružmarin
Priprema:
Kvasac razmrviti i pomiješati sa šećerom i 100 ml mlake vode. Pustiti 15 min. pokriveno.
Brašnu dodati kvašćevu vodu i ostalo, te 100 ml mlake vode. Ostaviti 1 sat.
Oblikovati kruh, premazati razvodnjenim žumanjkom i posuti ružmarinom.
Peći 50 mjn.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Kruh od pšeničnog brašna
najbolji recept
Kruh s maslinama ›
Sastojci:
- 1 kocka kvasca
- 1/2 žličice šećera
- 125 gr svježeg sira
- 500 gr
- glatkog brašna
- 2 žlice soli
- 125 gr umaka od rajčica
- 4 žličice ulja
- žumanjak, svj. ružmarin
Priprema:
Kvasac razmrviti i pomiješati sa šećerom i 100 ml mlake vode. Pustiti 15 min. pokriveno.
Brašnu dodati kvašćevu vodu i ostalo, te 100 ml mlake vode. Ostaviti 1 sat.
Oblikovati kruh, premazati razvodnjenim žumanjkom i posuti ružmarinom.
Peći 50 mjn.