Kuhana svinjetina s umakom od hrena

Autor: Asja   (palac x 28655) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg usoljene svinjske vratine 1 vezica povrća za juhu 1 glavica luka 1 režanj češnjaka Priprema: Za ovo starinsko srijemsko jelo upotrebljava se svinjetina koja je nakon kolinja stavljena u salamuru da odstoji određeno vrijeme prije dimljenja i sušenja. Vratinu prije pripreme držite 24 sata u hladnoj vodi, a vodu promijenite nekoliko puta. Zatim meso u komadu stavite u prikladnu posudu, zalijte vodom da bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri. Kada voda zakipi, dodajte očišćeno i oprano povrće, u ljusci prepečen luk i češnjak u ljusci. Kuhajte sve zajedno da meso posve omekša. Juhu procijedite, zakuhajte domaće rezance i poslužite prije glavnog jela. Skuhano meso samo malo ohladite, a zatim narežite i poslužite s povræem u kojem se kuhalo, uz umak od hrena. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+123)

Sastojci:

  • 1 kg usoljene svinjske vratine
  • 1 vezica povrća za juhu
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka

Priprema:

Za ovo starinsko srijemsko jelo upotrebljava se svinjetina koja je nakon kolinja stavljena u salamuru da odstoji određeno vrijeme prije dimljenja i sušenja. Vratinu prije pripreme držite 24 sata u hladnoj vodi, a vodu promijenite nekoliko puta. Zatim meso u komadu stavite u prikladnu posudu, zalijte vodom da bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri. Kada voda zakipi, dodajte očišćeno i oprano povrće, u ljusci prepečen luk i češnjak u ljusci. Kuhajte sve zajedno da meso posve omekša. Juhu procijedite, zakuhajte domaće rezance i poslužite prije glavnog jela. Skuhano meso samo malo ohladite, a zatim narežite i poslužite s povræem u kojem se kuhalo, uz umak od hrena.

Prosjek: 4 (+123)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)