Kunić u umaku od vina
- 1 kunić
- 15 dag suhe slanine 4 žlice masti
- 2 češnja češnjaka
- lovorova lista
- dl bijelog vina brašno
- malo papra 2 dag soli
Kuniću odrežite glavu i vrat (ovi dijelovi se ne upotrebljavaju), te ga izrežite na 6 komada. Nabodite ga suhom slaninom, posolite, uvaljajte u brašno i naglo ispecite na vrućoj masti da porumeni. Potom dodajte češnjak, lovorov list, podlijte bijelim vinom i pirjajte dok meso ne omekša. Ako je sok previše ukuhao, možete dodati malo juhe. Gotovog kunića ukrasite kriškama limuna ili naranče i obilno posipajte sjeckanim peršinom. Kao prilog poslužite rezance ili valjuške od krumpira.
Jao, kako je ovo fino!! svima se svidjelo! Možete jelo prije posluživanja posuti i sa malo svježe naribanih tartufa ako hoćete!