Kupus s ovčetinom na paški način

Autor: ErikaT   (palac x 18081) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
Ako volite ovčetinu, i njezin specifičan miris i okus, onda nek takav bude i u vašem receptu i u kulinarskom užitku! Kupus s ovčetinom može biti i na zagrebački, i na zagorski način, samo da je ovčetina. Ako još niste odvažite se probati, priprema kupusa je zaista jednostavna.

Sastojci:


  • 1 kg svježeg kupusa

  • 70 dag ovčetine od plećke

  • 5 glavica luka

  • 4 češnja češnjaka

  • 3 rajčice

  • 1 lovorov list

  • mljevena crvena paprika (slatka)

  • ulje, papar, sol

postupak pripreme:

Meso dobro operite i narežite na srednje velike komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku a zatim narezano meso i zajedno malo popržite. Dodajte lovorov list, posolite, popaprite i uz dolijevanje tople vode pirjajte dok meso ne postane polumekano. Tada dodajte krupnije narezan kupus, zalijte vodom da sve bude pokriveno pa kuhajte da se meso i kupus potpuno skuhaju, a za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Potkraj kuhanja dodajte oguljene i na kriške narezane rajčice i sve zajedno kuhajte do kraja.


 

Prosjek: 3.5 (+4)
  • Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
  • Broj osoba: 4
  • Sastojci: lovorov list
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)