Kupus s ovčetinom na paški način
Ako volite ovčetinu, i njezin specifičan miris i okus, onda nek takav bude i u vašem receptu i u kulinarskom užitku! Kupus s ovčetinom može biti i na zagrebački, i na zagorski način, samo da je ovčetina. Ako još niste odvažite se probati, priprema kupusa je zaista jednostavna.
Sastojci:
- 1 kg svježeg kupusa
- 70 dag ovčetine od plećke
- 5 glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- 3 rajčice
- 1 lovorov list
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje, papar, sol
postupak pripreme:
Meso dobro operite i narežite na srednje velike komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku a zatim narezano meso i zajedno malo popržite. Dodajte lovorov list, posolite, popaprite i uz dolijevanje tople vode pirjajte dok meso ne postane polumekano. Tada dodajte krupnije narezan kupus, zalijte vodom da sve bude pokriveno pa kuhajte da se meso i kupus potpuno skuhaju, a za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Potkraj kuhanja dodajte oguljene i na kriške narezane rajčice i sve zajedno kuhajte do kraja.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Sastojci: lovorov list