9 listova lazanja
400g gauda sir
500g šampinjona
muškantni oraščić
sol, papar, vegeta,
luk
crno vino
bešamel umak
Priprema:
U lonac na vrelo ulje stavimo luk i kratko prodinstamo, šampinjone izrežemo na komadiće i dodamo u lonac, kuhačom miješamo dok se upije voda koju su gljive pustile. Zatim dodamo malo muškantnog oraščića, soli, papra i žličicu vegete, kuhamo 15min i pred kraj ulijemo 1dcl crnog vina, još kuhamo 5 min.
Lazanje stavimo u vrelu vodu na 2-3 minute, izvadimo ih i ocijedimo na suhoj krpi.
Bešamel priprema:
5dkg masla otopimo na tavi, dodamo žlicu brašna ,1 dcl mlijeka,malo muškantnog oraščića i miješamo da ne zagori dok se masa ne zgusne.
Slažemo prvo bešamel umak, lazanje, šampinjoni, naribani sir, pa još jednom bešamel umak, lazanje, šampinjoni, naribani sir, bešamel umak lazanje i ponovno sir.
Peći na 180 C pola sata, u unaprijed zagrijanoj pećnici.
Dobar tek!
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Sastojci:
- 9 listova lazanja
- 400g gauda sir
- 500g šampinjona
- muškantni oraščić
- sol, papar, vegeta,
- luk
- crno vino
- bešamel umak
Priprema:
U lonac na vrelo ulje stavimo luk i kratko prodinstamo, šampinjone izrežemo na komadiće i dodamo u lonac, kuhačom miješamo dok se upije voda koju su gljive pustile. Zatim dodamo malo muškantnog oraščića, soli, papra i žličicu vegete, kuhamo 15min i pred kraj ulijemo 1dcl crnog vina, još kuhamo 5 min.
Lazanje stavimo u vrelu vodu na 2-3 minute, izvadimo ih i ocijedimo na suhoj krpi.
Bešamel priprema:
5dkg masla otopimo na tavi, dodamo žlicu brašna ,1 dcl mlijeka,malo muškantnog oraščića i miješamo da ne zagori dok se masa ne zgusne.
Slažemo prvo bešamel umak, lazanje, šampinjoni, naribani sir, pa još jednom bešamel umak, lazanje, šampinjoni, naribani sir, bešamel umak lazanje i ponovno sir.
Peći na 180 C pola sata, u unaprijed zagrijanoj pećnici.
Dobar tek!