Ledena torta

recepti_bez_slike
10 bjelanjaka 10 žlica šećera 8 žlica brašna pola praška za pecivo Priprema: Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. Dodajte brašno s praškom za pecivo i ispecite (na niskoj temperaturi, ne više od 150 stupnjeva da tijesto ne potamni). Pečeni biskvit prerežite na 3 dijela i prelijte sa 1 dl mlijeka pomiješanim s dva vanilin šećera. Krema 1: 10 žumanjaka 10 žlica šećera 50 dkg margarina Priprema: Pjenasto izradite žumanjke sa šećerom i pomješajte sa pjenasto izrađenim margarinom. Krema 2: 2 pudinga od vanilije 6 žlica šećera 8 i pola dl mlijeka Priprema: Pudinge izradite sa šećerom i 1 i pol dl mlijeka, te ukuhajte u preostalo mlijeko. U ohlađeno dodajte polovinu kreme 1.Treća krema se priprema isto kao i druga krema Krema 3: 2 pudinga s okusom banane 6 žlica šećera 8 i pola dl mlijeka Postupak: Slaže se: biskvit - krema 2 - biskvit - krema 3 - biskvit. Za ukrašavanje koristite šaum od bjelanjaka ili biljno vrhnje za šlag. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+459)
Ovo je moja omiljena torta.

Biskvit 1:

  • 10 bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 8 žlica brašna
  • pola praška za pecivo

Priprema:

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. Dodajte brašno s praškom za pecivo i ispecite (na niskoj temperaturi, ne više od 150 stupnjeva da tijesto ne potamni). Pečeni biskvit prerežite na 3 dijela i prelijte sa 1 dl mlijeka pomiješanim s dva vanilin šećera.

Krema 1:

  • 10 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 50 dkg margarina

Priprema:

Pjenasto izradite žumanjke sa šećerom i pomješajte sa pjenasto izrađenim margarinom.

Krema 2:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 6 žlica šećera
  • 8 i pola dl mlijeka

Priprema:

Pudinge izradite sa šećerom i 1 i pol dl mlijeka, te ukuhajte u preostalo mlijeko. U ohlađeno dodajte polovinu kreme 1.Treća krema se priprema isto kao i druga krema

Krema 3:

  • 2 pudinga s okusom banane
  • 6 žlica šećera
  • 8 i pola dl mlijeka

Postupak:
Slaže se: biskvit - krema 2 - biskvit - krema 3 - biskvit.
Za ukrašavanje koristite šaum od bjelanjaka ili biljno vrhnje za šlag.

Prosjek: 4 (+459)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)