Lisnata savijača sa sirom i grožđicama
Sastojci:
- 1 omot duboko smrznutog lisnatog tijesta
- 40 dag svježeg kravljeg sira
- 2 žlice maslaca
- 8 dag šećera
- 1 jaje
- 5 dag grožđica
- 4 žlice pšenične krupice
- 1 limun
- 1 vanilin-šećer
- 1 jaje za premazivanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Izmiješajte dobro ocijeđeni sir, jaje, šećer, vanilin-šećer, sok i naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, zatim dodajte krupicu, oprane i osušene grožđice i rastopljeni maslac. Svaki dio odmrznutog lisnatog tijesta, razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu, od 3 mm, stavite pripremljeni nadjev od sira tako da pokrije dvije trećine kore, savijte i tako pripremljene savitke stavite jedan pored drugoga u nenamazani lim. Odmah oštrim nožem odozgo malo zarežite, kako ćete rezati pečenu savijaču, da se poslije pečena ne bi drobila. Namažite razmućenim jajem, stavite u jače zagrijanu pećnicu i na jačoj vatri pecite oko 50 minuta. Pečenu toplu savijaču pospite šećerom u prahu i, kada se malo ohladi, narežite je po rezovima naznačenim prije stavljanja u pećnicu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): savijača
- Sastojci: vanilin šećer / sir / šećer u prahu / šećer / pšenična krupica / maslac / lisnato tijesto / limun / jaje / grožđice