Lisnata savijača sa sirom i grožđicama

recepti_bez_slike
1 omot duboko smrznutog lisnatog tijesta 40 dag svježeg kravljeg sira 2 žlice maslaca 8 dag šećera 1 jaje 5 dag grožđica 4 žlice pšenične krupice 1 limun 1 vanilin-šećer 1 jaje za premazivanje šećer u prahu za posipanje Priprema: Izmiješajte dobro ocijeđeni sir, jaje, šećer, vanilin-šećer, sok i naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, zatim dodajte krupicu, oprane i osušene grožđice i rastopljeni maslac. Svaki dio odmrznutog lisnatog tijesta, razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu, od 3 mm, stavite pripremljeni nadjev od sira tako da pokrije dvije trećine kore, savijte i tako pripremljene savitke stavite jedan pored drugoga u nenamazani lim. Odmah oštrim nožem odozgo malo zarežite, kako ćete rezati pečenu savijaču, da se poslije pečena ne bi drobila. Namažite razmućenim jajem, stavite u jače zagrijanu pećnicu i na jačoj vatri pecite oko 50 minuta. Pečenu toplu savijaču pospite šećerom u prahu i, kada se malo ohladi, narežite je po rezovima naznačenim prije stavljanja u pećnicu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+5) ‹ Slana savijača od sira najbolji recept Savijača (štrudla) sa pire krumpirom ›
Ova varijanta nadjeva odlično ide uz lisnato tijesto, moja preporuka!

Sastojci:

  • 1 omot duboko smrznutog lisnatog tijesta
  • 40 dag svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice maslaca
  • 8 dag šećera
  • 1 jaje
  • 5 dag grožđica
  • 4 žlice pšenične krupice
  • 1 limun
  • 1 vanilin-šećer
  • 1 jaje za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Izmiješajte dobro ocijeđeni sir, jaje, šećer, vanilin-šećer, sok i naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, zatim dodajte krupicu, oprane i osušene grožđice i rastopljeni maslac. Svaki dio odmrznutog lisnatog tijesta, razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu, od 3 mm, stavite pripremljeni nadjev od sira tako da pokrije dvije trećine kore, savijte i tako pripremljene savitke stavite jedan pored drugoga u nenamazani lim. Odmah oštrim nožem odozgo malo zarežite, kako ćete rezati pečenu savijaču, da se poslije pečena ne bi drobila. Namažite razmućenim jajem, stavite u jače zagrijanu pećnicu i na jačoj vatri pecite oko 50 minuta. Pečenu toplu savijaču pospite šećerom u prahu i, kada se malo ohladi, narežite je po rezovima naznačenim prije stavljanja u pećnicu.

 

Prosjek: 4 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)