Medeni žganci
Uvijek sam voljela pjevati pa nek živi rad, a sad ću zapjevati nek žive medeni žganci...Toliko su me oduševili, da me eto pjesma koju sam upravo čula na radiu, potaknula da recept podijelim i s vama. Zdravo, a fino, a trebaju vam samo desetak minuta vašeg dragocjenog vremena, žganci, posudica, maslac, fini med orasi i grožđice. Odlična kombinacja, morate probati, ovaj recept je najbolji koji sam ikad probala kaj se tiče žganaca
Sastojci:
- 40 dag instant kukuruzne krupice
- 4 žlice meda
- 10 dag mljevenih oraha
- 5 dag grožđica
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 3 žlice maslaca
- ulje
postupak pripreme:
Žgance skuhajte prema uputi na vrećici. Prikladnu posudu nauljite, pa u nju slažite žličnjake od žganaca, prelijte ih otopljenim maslacem i tekućim medom pomiješanim s cimetom, te pospite mljevenim orasima i grožđicama. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite 5 minuta.
Savjet: Maslac je namirnica za koju možemo biti sigurni da je posve prirodna. Proizvodi se od slatkog ili kiselog vrhnja tzv. postupkom bućkanja, a ne dodaju mu se nikakvi kemijski dodaci za miris, okus ili čuvanje.
Savjet: Umjesto stroja za mljevenje oraha, manje količine oraha uspješno možete naribati na najsitnijem ribežu.
- Vrijeme pripreme: 10 minuta
- Sastojci: maslac / kiselo vrhnje