Mlada pečena svinjetina s kožicom

recepti_bez_slike
1 kg buta ili rebra  sol  3 dkg masti  voda Priprema: Meso se opere i stavi u vruću vodu kuhati tako da je kožica s donje strane u vodi. Ovako se kuha  pola sata dok kožica bude mekana. Sada se kožica zareže pol cm duboko u razmacima od 1 cm uzduž i poprijeko. Meso se posoli i stavi u lim za pečenje i  u pećnicu peći (ali se sada kožica gore okrene). Polije se vrućom masti i uz polijevanje peče 1 i pol sat. Poslije se u sok doda malo vode i pusti prokuhati. Na ovaj način priređeno meso može se peći i na roštilju bez masti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+527)

Sastojci:

  • 1 kg buta ili rebra 
  • sol 
  • 3 dkg masti 
  • voda

Priprema:

Meso se opere i stavi u vruću vodu kuhati tako da je kožica s donje strane u vodi. Ovako se kuha  pola sata dok kožica bude mekana. Sada se kožica zareže pol cm duboko u razmacima od 1 cm uzduž i poprijeko. Meso se posoli i stavi u lim za pečenje i  u pećnicu peći (ali se sada kožica gore okrene). Polije se vrućom masti i uz polijevanje peče 1 i pol sat. Poslije se u sok doda malo vode i pusti prokuhati. Na ovaj način priređeno meso može se peći i na roštilju bez masti.

Prosjek: 4 (+527)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)