Musaka od kiselog kupusa

Autor: Zrinka Svavoc   (palac x 12856) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Mislite musaka kao musaka, ali vjerujte da nije. Nedavno sam na telki gledala recept za musaku od kiselog kupusa, malo sam iskombinirala s maminim receptom i zapravo stvorila odlična recept, kojeg se sad stalno držim. I da, svi su poludjeli za njim, sastojci slični kao za sarmu, al skoro pa da jelo još bolje

Sastojci: 

  • 1 kg kiselog kupusa 
  • 50 dag mljevenog mesa
  • 2 glavice luka 
  • 10 dag riže 
  • 3-4 dl kiselog vrhnja 
  • sol
  • papar 
  • ulje 
  • Postupak pripreme: 

    Popržite mljeveno meso na usitnjenom luku, dodajte rižu kratko pirjajte i dodajte malo vode. Nasjeckajte kupus, zalijte ga s malo vode i kuhajte dok omekša. Dobro ga ocijedite te složite u posudu za pečenje: red kupusa, red mesa s rižom. Svaki red prelijte kiselim vrhnjem. Pripremljenu musaku zapecite u pećnici. 

    Prosjek: 3.5 (+4)
    • Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
    • Broj osoba: 4
    • Sastojci: kiselo vrhnje
    Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)