Muzgavci s krumpirom
Sastojci:
- 75 dag muzgavaca
- glavica luka
- 4 zrna papra
- 2 dl juhe
- krumpir u ljusci
- 4 režnja češnjaka
- majčina dušica
- peršinov list
- maslinovo ulje
- limunov sok
- vinski ocat
- papar
priprema:
Dobro očistite i operite muzgavce i stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu s glavicom luka, lovorovim listom i 3- 4 zrna papra. U isto vrijeme posebno kuhajte krumpir u ljusci. Muzgavci će biti kuhani u isto vrijeme kada i krumpir. Sačuvajte juhu u kojoj su se muzgavci kuhali. Zatim kuhani krumpir ogulite i narežite na kolutove, a muzgavce narežite na rezance. U duboku zdjelu istresite narezani krumpir i muzgavce, dodajte nasjeckani luk i češnjak, majčinu dušicu i nasjeckani peršinov list. Posolite, popaprite, prelijte juhom u kojoj su se muzgavci kuhali, dodajte maslinovo ulje, limunov sok i vinski ocat i sve lagano izmiješajte. Poslužite toplo uz zelenu salatu posutu naribanom svježom mrkvom i prelivenu kiselim mlijekom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / muzgavci
- Sastojci: češnjak / juha / krumpir / limunov sok / luk / majčina dušica / maslinovo ulje / muzgavci / papar / peršinov list / vinski ocat