80 dag svinjske slezene
6 češnja češnjaka
10 dag suhe slanine
ulje
papar
sol
priprema:
Slezenu dobro operite. Na krajevima napravite zareze pa kroz njih kuhačom napravite šupljinu, koju ispunite mješavinom nasjeckanog češnjaka, slanine, soli i papra. Otvore pričvrstite čačkalicama. Zatim slezenu premažite uljem, stavite na zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s obje strane 6 do 7 minuta. Za vrijeme pečenja slezenu premazuj te uljem. Pečene slezene narežite na 3 komada i poslužite na podlozi od kuhane riže, koju samo malo posolite a obilno je popaprite, uz krupno narezani luk, posoljen i preliven vinskim octom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.5 (+2)
Sastojci:
- 80 dag svinjske slezene
- 6 češnja češnjaka
- 10 dag suhe slanine
- ulje
- papar
- sol
priprema:
Slezenu dobro operite. Na krajevima napravite zareze pa kroz njih kuhačom napravite šupljinu, koju ispunite mješavinom nasjeckanog češnjaka, slanine, soli i papra. Otvore pričvrstite čačkalicama. Zatim slezenu premažite uljem, stavite na zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s obje strane 6 do 7 minuta. Za vrijeme pečenja slezenu premazuj te uljem. Pečene slezene narežite na 3 komada i poslužite na podlozi od kuhane riže, koju samo malo posolite a obilno je popaprite, uz krupno narezani luk, posoljen i preliven vinskim octom.