Osja gnjezda

recepti_bez_slike
3 dag svježeg kvasca  28 dag brašna 16 dag margarina 3 dag šećera 3 žumanjka vanilin šećer Za nadjev: 1/2 šalice vode 1/2 šalice šećera 20 dag oraha rum šećer za posipanje Priprema: Kvasac razmrvite sa malo šećera, brašna i razmutite sa toplim mlijekom pa ga pokrivenog ostavite da se digne. U brašnu razmrvite margarin, dodajte šećer, žumanjke, vanilin-šećer i dignuti kvasac. Umijesite tijesto i stavite dizati. Zatim ga promijesite i razvaljajte 1/2 cm debelo, te premažite nadjevom i savijte usku savijaču (promjera oko 3 cm). Osja gnijezda režite u ploške širine 1 cm i položite na namazan lim za pečenje, premažite bjelanjkom, posipajte šećerom, i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 200°C. Nadjev: U vruću vodu ukuhajte šećer dok se ne počne vuči u nit, zatim skinite sa štednjaka, umiješajte mljevene orahe i rum.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+670)

Za osja gnjezda potrebno vam je

  • 3 dag svježeg kvasca 
  • 28 dag brašna
  • 16 dag margarina
  • 3 dag šećera
  • 3 žumanjka
  • vanilin šećer

Za nadjev:

  • 1/2 šalice vode
  • 1/2 šalice šećera
  • 20 dag oraha
  • rum
  • šećer za posipanje

Priprema:

Kvasac razmrvite sa malo šećera, brašna i razmutite sa toplim mlijekom pa ga pokrivenog ostavite da se digne. U brašnu razmrvite margarin, dodajte šećer, žumanjke, vanilin-šećer i dignuti kvasac. Umijesite tijesto i stavite dizati. Zatim ga promijesite i razvaljajte 1/2 cm debelo, te premažite nadjevom i savijte usku savijaču (promjera oko 3 cm). Osja gnijezda režite u ploške širine 1 cm i položite na namazan lim za pečenje, premažite bjelanjkom, posipajte šećerom, i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 200°C.
Nadjev: U vruću vodu ukuhajte šećer dok se ne počne vuči u nit, zatim skinite sa štednjaka, umiješajte mljevene orahe i rum.
 

Prosjek: 4 (+670)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)