3 dag svježeg kvasca
28 dag brašna
16 dag margarina
3 dag šećera
3 žumanjka
vanilin šećer
Za nadjev:
1/2 šalice vode
1/2 šalice šećera
20 dag oraha
rum
šećer za posipanje
Priprema:
Kvasac razmrvite sa malo šećera, brašna i razmutite sa toplim mlijekom pa ga pokrivenog ostavite da se digne. U brašnu razmrvite margarin, dodajte šećer, žumanjke, vanilin-šećer i dignuti kvasac. Umijesite tijesto i stavite dizati. Zatim ga promijesite i razvaljajte 1/2 cm debelo, te premažite nadjevom i savijte usku savijaču (promjera oko 3 cm). Osja gnijezda režite u ploške širine 1 cm i položite na namazan lim za pečenje, premažite bjelanjkom, posipajte šećerom, i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 200°C.
Nadjev: U vruću vodu ukuhajte šećer dok se ne počne vuči u nit, zatim skinite sa štednjaka, umiješajte mljevene orahe i rum.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+670)
Za osja gnjezda potrebno vam je
- 3 dag svježeg kvasca
- 28 dag brašna
- 16 dag margarina
- 3 dag šećera
- 3 žumanjka
- vanilin šećer
Za nadjev:
- 1/2 šalice vode
- 1/2 šalice šećera
- 20 dag oraha
- rum
- šećer za posipanje
Priprema:
Kvasac razmrvite sa malo šećera, brašna i razmutite sa toplim mlijekom pa ga pokrivenog ostavite da se digne. U brašnu razmrvite margarin, dodajte šećer, žumanjke, vanilin-šećer i dignuti kvasac. Umijesite tijesto i stavite dizati. Zatim ga promijesite i razvaljajte 1/2 cm debelo, te premažite nadjevom i savijte usku savijaču (promjera oko 3 cm). Osja gnijezda režite u ploške širine 1 cm i položite na namazan lim za pečenje, premažite bjelanjkom, posipajte šećerom, i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 200°C.
Nadjev: U vruću vodu ukuhajte šećer dok se ne počne vuči u nit, zatim skinite sa štednjaka, umiješajte mljevene orahe i rum.