Panama-torta
Da, da, da, ovaj recept samo je jedan u nizu iz kuharice moje bake. A za ovu tortu usuđujem se reći da je jedna od najboljih...Uvijek me podsjeti na blagdane, na okupljanja obiteljska, i slično...Nije čak tako ni zahtjevna,a to što ju svi volimo - valjda nam je u genima, heh
Sastojci:
- 7 jaja
- 15 dag šećera
- 7 dag čokolade ili 6 dag kakaa
- 15 dag oraha
- 5 dag mrvica
- rum
Krema:
- 15 dag maslaca
- 15 dag šećera
- 1 jaje
- 1 vanilin -šećer
- 7 dag strugane čokolade
- 1/2 dl jake crne kave
- 6 dag mljevenih oraha za posipanje
Priprema:
Žumanjke i šećer dobro pjenasto umiješajte (dok smjesa ne udvostruči volumen). Zatim dodajte omekšanu čokoladu, mljevene orahe, u rumu namočene mrvice i snijeg od bjelanjaka. Sve lagano pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta. Zatim tortu ohladite, prerežite i premažite dijelom kreme. S ostatkom kreme premažite čitavu tortu i posipajte mljevenim orasima. Krema: Pjenasto umiješajte maslac i šećer. Zatim dodajte omekšanu čokoladu, vanilin-šećer, jaje i kavu, te izmiješajte glatku kremu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / Panama torta / fina torta / torte i slastice
- Sastojci: vanilin šećer / šećer / rum / orasi / mrvice / maslac / jaja / čokolada
svidja mi se ovaj recpt. ujutru pravim