Paštafažol

recepti_bez_slike
30 dag graha 20 dag suhog mesa 20 dag suhe slanine od pršuta 15 dag makarona 2 glavice luka 2 češnja češnjaka 1 lovorov list 2 grančice peršinovog lista mljevena crvena paprika (slatka) maslinovo ulje papar sol priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, pristavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno sa suhim mesom i slaninom, narezanim na kocke i nasjeckanim lukom. Kada je sve posve skuhano, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, na ulju poprženu mljevenu papriku i lovorov list, te posebno skuhane i ocijeđene makarone, posolite, popaprite i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Sve lagano izmiješajte i na isključenoj ploči štednjaka jelo držite još 10 minuta. Ovo ukusno primorsko jelo poslužite uz salatu po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+349)

Sastojci:

  • 30 dag graha
  • 20 dag suhog mesa
  • 20 dag suhe slanine od pršuta
  • 15 dag makarona
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, pristavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno sa suhim mesom i slaninom, narezanim na kocke i nasjeckanim lukom. Kada je sve posve skuhano, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, na ulju poprženu mljevenu papriku i lovorov list, te posebno skuhane i ocijeđene makarone, posolite, popaprite i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Sve lagano izmiješajte i na isključenoj ploči štednjaka jelo držite još 10 minuta. Ovo ukusno primorsko jelo poslužite uz salatu po želji.

Prosjek: 4 (+349)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)