Paštafažol
Sastojci:
- 30 dag graha
- 20 dag suhog mesa
- 20 dag suhe slanine od pršuta
- 15 dag makarona
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 lovorov list
- 2 grančice peršinovog lista
- mljevena crvena paprika (slatka)
- maslinovo ulje
- papar
- sol
priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, pristavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno sa suhim mesom i slaninom, narezanim na kocke i nasjeckanim lukom. Kada je sve posve skuhano, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, na ulju poprženu mljevenu papriku i lovorov list, te posebno skuhane i ocijeđene makarone, posolite, popaprite i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Sve lagano izmiješajte i na isključenoj ploči štednjaka jelo držite još 10 minuta. Ovo ukusno primorsko jelo poslužite uz salatu po želji.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / primorsko jelo / paštafažol
- Sastojci: suho meso / sol / slanina od pršuta / peršinov list / papar / maslinovo ulje / makaroni / luk / lovorov list / grah / crvena paprika / češnjak