500 dkg pilećeg filea
4 jaja
2 vrećice parmezana ili 200 gr ribanog parmezana
1 glavica luka
1 veći patliđan
4 rajčice
1 konzerva slanutka
1 kiselo vrhnje
Priprema
Krupnije narezan luk izdinstati na malo maslinovog ulja. Patliđan oguliti, narezati na veće komade, posoliti, ocijediti višak tekućine, te dodati luku. Miješati i dinstati na laganoj vatri, pa dodati rajčice kojima smo odstranili sjemenke, samo mesnati dio. Posoliti i popapriti. Kada sve malo omekša dodati slanutak i pred kraj umješati kiselo vrhnje.
Pileći file narezati na veće komade ( da budu malo deblji) posoliti ih i popapriti. Umutiti žumanjke i dodati parmezan, sve dobro promješati. U tu smjesu umakati piletinu da bude dobro prekrivena smjesom i staviti na mješavinu malo ulja i malo maslaca. Pržiti na laganoj vatri.
Dobar tek
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+376)
.....na malo drugačiji način
Sastojci
- 500 dkg pilećeg filea
- 4 jaja
- 2 vrećice parmezana ili 200 gr ribanog parmezana
- 1 glavica luka
- 1 veći patliđan
- 4 rajčice
- 1 konzerva slanutka
- 1 kiselo vrhnje
Priprema
Krupnije narezan luk izdinstati na malo maslinovog ulja. Patliđan oguliti, narezati na veće komade, posoliti, ocijediti višak tekućine, te dodati luku. Miješati i dinstati na laganoj vatri, pa dodati rajčice kojima smo odstranili sjemenke, samo mesnati dio. Posoliti i popapriti. Kada sve malo omekša dodati slanutak i pred kraj umješati kiselo vrhnje.
Pileći file narezati na veće komade ( da budu malo deblji) posoliti ih i popapriti. Umutiti žumanjke i dodati parmezan, sve dobro promješati. U tu smjesu umakati piletinu da bude dobro prekrivena smjesom i staviti na mješavinu malo ulja i malo maslaca. Pržiti na laganoj vatri.
Dobar tek
Fino i zdravo, i relativno brzo gotovo ;)
A gdje su vam tikvice u receptu, ne stavite i njih? Joj, ja stavim 3.