Pileći file sa povrćem

recepti_bez_slike
500 dkg pilećeg filea 4 jaja 2 vrećice parmezana ili 200 gr ribanog parmezana 1 glavica luka 1 veći patliđan 4 rajčice 1 konzerva slanutka 1 kiselo vrhnje Priprema Krupnije narezan luk izdinstati na malo maslinovog ulja. Patliđan oguliti, narezati na veće komade, posoliti, ocijediti višak tekućine, te dodati luku. Miješati i dinstati na laganoj vatri, pa dodati rajčice kojima smo odstranili sjemenke, samo mesnati dio. Posoliti i popapriti. Kada sve malo omekša dodati slanutak i pred kraj umješati kiselo vrhnje. Pileći file narezati na veće komade ( da budu malo deblji) posoliti ih i popapriti. Umutiti žumanjke i dodati parmezan, sve dobro promješati. U tu smjesu umakati piletinu da bude dobro prekrivena smjesom i staviti na mješavinu malo ulja i malo maslaca. Pržiti na laganoj vatri. Dobar tek Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+376)
.....na malo drugačiji način

Sastojci

  • 500 dkg pilećeg filea
  • 4 jaja
  • 2 vrećice parmezana ili 200 gr ribanog parmezana
  • 1 glavica luka
  • 1 veći patliđan
  • 4 rajčice
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 kiselo vrhnje

Priprema

Krupnije narezan luk izdinstati na malo maslinovog ulja. Patliđan oguliti, narezati na veće komade, posoliti, ocijediti višak tekućine, te dodati luku. Miješati i dinstati na laganoj vatri, pa dodati rajčice kojima smo odstranili sjemenke, samo mesnati dio. Posoliti i popapriti. Kada sve malo omekša dodati slanutak i pred kraj umješati kiselo vrhnje.

Pileći file narezati na veće komade ( da budu malo deblji) posoliti ih i popapriti. Umutiti žumanjke i dodati parmezan, sve dobro promješati. U tu smjesu umakati piletinu da bude dobro prekrivena smjesom i staviti na mješavinu malo ulja i malo maslaca. Pržiti na laganoj vatri.

Dobar tek

Prosjek: 5 (+376)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika goca's

Fino i zdravo, i relativno brzo gotovo ;)
A gdje su vam tikvice u receptu, ne stavite i njih? Joj, ja stavim 3.